image_pdfimage_print

A continuació, el reproduïm complet:

28 de març de 2023

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, celebra la tornada de la consellera Clara Ponsatí a Catalunya després de patir cinc anys d’exili forçat i injust pel seu compromís amb l’1 d’octubre i la independència del país. El seu retorn, que malauradament no és en plena llibertat, fa evident un cop més que la repressió contra l’independentisme continua i se segueix laminant la qualitat del sistema democràtic.

Publicitat
Publicitat

En la seva causa contra l’independentisme, el Tribunal Suprem, i en concret el jutge Llarena, evidencien sistemàticament la manca de respecte cap als principis democràtics bàsics, com es demostra amb aquesta ordre de detenció. Una detenció que vulnera, a més, els seus drets com a europarlamentària i posa de manifest que l’estat espanyol no respecta la seva immunitat.

En aquest sentit, el president vol tornar a deixar clar que posar les urnes no és ni serà mai delicte i espera que Clara Ponsatí quedi en llibertat de manera immediata. La seva detenció és una evidència més que estem lluny de resoldre el conflicte polític amb l’estat i que cal que totes les parts redoblin els esforços per tal de construir una solució política que posi fi a la repressió i que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir en llibertat el futur polític del país.

Avui i sempre, des del Govern de la Generalitat seguirem lluitant contra la repressió, per la democràcia, i pels drets i les llibertats. Seguirem treballant per la independència del nostre país, aquí i arreu, per l’amnistia, i pel retorn en llibertat de tots els represaliats i represaliades.