Orgullós de ser GOI

image_pdfimage_print

I el gener es va acabar amb sentència. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictaminar sobre les euroordres que tants maldecaps han generat a Pablo Llarena. El senyor jutge en qüestió hi tenia dipositades totes les seves esperances, però de la seva acurada lectura tan sols se’n pot extreure que haurà de continuar proveint la farmaciola d’ibuprofèn i paracetamol.

Ves per on, el TJUE li ha dit a Llarena que li podran continuar tombant les euroordres si en aquestes es constata una vulneració en el tracte a “grups objectivament identificables”. I això que és? El president Puigdemont, entre molts exemples, ens dona la resposta: “És el que som nosaltres, els catalans que volem la independència i considerem que Catalunya és una nació”. És evident, doncs, que Catalunya en el seu conjunt no se’n pot considerar, però el moviment independentista indubtablement sí.

Ara bé, hauríem de ser molt curosos a no malmetre aquesta nova eina que el TJUE ha posat al nostre abast, si volem justificar i legitimar la nostra lluita vers erigir-nos en un estat propi. Em sento orgullós de ser GOI amb “G” majúscula de grup i em preocupa molt acabar-ho sent amb “g” minúscula de grupuscle.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

La societat civil que té clar el seu destí cap a la independència, i que tant ha remat amb esforç per fer navegar el vaixell on els polítics van embarcant i desembarcant segons els convé, no pot aturar-se i no ho farà, no deixarà de remar i no permetrà que el torpedinin. Si els partits polítics volen viure permanentment enfrontats en lluites caïnites, allà ells, però que no ens entorpeixin el camí.

Ara burxen allà on més els cou. Pretenen debilitar l’Assemblea. I el més hilarant és que intenten esbotzar-la mitjançant un col·lectiu que es fa dir Indesinenter, adverbi llatí que significa “sense aturar-se, incessantment”. Què volen aquesta gent? No aturar-se, incessantment, fins a aconseguir ancorar-nos permanentment en l’autonomisme? Què els fa por d’una llista cívica? Que s’acabi convertint en una llista de país i alguns tinguin com a destí la paperera de la història?

No desaprofitem aquesta escletxa que ens ha proporcionat Europa. Tots som GOI, i si ho som amb “G” majúscula de grup, no podem permetre que la trencadissa al Parlament acabi esmicolant la unitat al carrer.