image_pdfimage_print

Acord per la Independència, associació que aposta per un moviment transversal que porti Catalunya cap a la independència per la via de l’execució del mandat de l’1 d’octubre de 2017, no assistirà a la manifestació del pròxim dia 19 d’aquest mes en contra de la cimera Sánchez-Macron a Barcelona perquè considera que “la manifestació no aporta res” i renova la seva crida als partits independentistes a executar la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) aprovada pel Parlament el 27 d’octubre del 2017. Els membres d’Acord insisteixen que la “clau de qualsevol canvi polític a Catalunya és exclusivament en mans dels catalans i les catalanes”.

Des d’Acord per la Independència tenen molt clar que la manifestació convocada entre altres per ANC i Òmnium tindrà un ressò escàs internacionalment, perquè la cimera es fa en un espai “tancat amb pany i forrellat”; tanmateix consideren que no cal escridassar “els dos països que ens tenen emmanillats” [en referència a Espanya i França] i creuen que qui es mereix un fort rebuig és “el President i el Govern de la Generalitat que van a al cimera a fer no se sap ben bé què”. Consideren que la presència d’Aragonés “és una mostra més del vassallatge a què s’ha entregat aquest govern, que ja no representa la majoria dels ciutadans d’aquest país”.

L’associació manté que la manifestació pot arribar a ser fins i tot contraproduent perquè “com no canviarà res, servirà només per cremar més uns ciutadans que estan farts de sortir al carrer per reivindicar un dret guanyat a les urnes el 2017”. En aquest sentit, recorden a partits, entitats i als mateixos catalans i catalanes que “l’eina del canvi som cadascú de nosaltres, ciutadans i ciutadanes que amb la nostra força podem fer possible el canvi polític si treballem units per un objectiu que va més enllà de declaracions vàcues cada cop que passa alguna cosa que no agrada”. Acord critica, doncs, el que qualifica de “mobilitzacions reactives” i insta la societat catalana a “ser proactiva i exercir la pressió necessària sobre els polítics ara i en cadascuna de les següents eleccions fins que es proclami unilateralment la independència, que és com ha passat, sempre, arreu del món”.

Publicitat
Publicitat

Acord manté que cal trencar el discurs que el procés s’ha acabat, perquè “només pretén donar cop de carpeta al cas català” i assegura que “les reivindicacions de llibertat i justícia social són més necessàries que mai en una societat que pateix tota mena d’arbitrarietats i patiments, començant per l’econòmic”.