Crida a participar a la mobilització contra la cimera hispano-francesa el 19-G

image_pdfimage_print

Comunicat del president Quim Torra i Pla

El procés d’independència no s’ha acabat per l’única raó que encara no som una República independent. Fins que això no sigui una realitat, el moviment independentista català continuarà la seva lluita per la llibertat al marge del suport institucional que pugui tenir en cada moment. Els veritables protagonistes i motor del moviment independentista no són els partits sinó la ciutadania organitzada. Ha estat així des de les consultes populars fins al Primer d’Octubre, passant per les històriques mobilitzacions al carrer.

La reunió bilateral del president espanyol Pedro Sánchez amb el president francès Emmanuel Macron a Barcelona és una provocació que pretén oferir la imatge d’una victòria contra els demòcrates catalans que ni s’ha produït ni es produïrà. I és per això que cal una mobilització massiva que ens retorni a la dinàmica d’activació que va permetre arribar més lluny que mai. Ni les renúncies dels partits i governs ni les fantasies del president Sánchez no aconseguiran situar-nos en la conformitat autonòmica a què uns i altres ens volen condemnar.

Publicitat
Publicitat

Com a 131è president de la Generalitat de Catalunya, faig costat a la convocatòria anunciada per l’Assemblea Nacional Catalana, l’Òmnium Cultural i el Consell de la República contra la cimera hispano-francesa del dijous 19 de gener a Barcelona. Ha de ser una mobilització on el clam d’independència ressoni com ha ressonat durant anys als nostres carrers. Cal convertir la provocació del president Sánchez en l’esca d’un nou cicle de mobilització popular.

Demostrem que la independència és encara l’únic projecte viable per a Catalunya. Diguem ben clar que la via autonòmica no ens ofereix cap solució per als desafiaments econòmics, socials, culturals i lingüístics de la societat catalana. Recuperem el fil que ens ha de portar a proclamar una República Catalana lliure.

Quim Torra i Pla
131è president de la Generalitat de Catalunya

Girona, 9 de gener de 2023