image_pdfimage_print

Tal com s’havia avançat fa uns dies, l’Assemblea convoca una manifestació el dia 6 de desembre a Barcelona, a partir de les 12 del migdia -dia simbòlic d’una constitució imposada- que començarà a Pla de Palau i acabarà davant del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume, per exigir al Govern que s’oposi al nou delicte de desordres públics agreujats, un atemptat contra els drets fonamentals.

El recorregut de la manifestació començarà a Pla de Palau, avançarà pel Passeig d’Isabel II direcció Montjuïc, girarà a l’edifici de Correus per Via Laietana fins a la plaça de l’Àngel, i recorrerà el carrer de Jaume I fins al Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume. Allà, se situarà un escenari des d’on els organitzadors de la mobilització demanaran al Govern que aturi els pactes amb un estat que només augmenta la repressió contra el moviment independentista de base.

L’entitat va presentar un argumentari per aclarir tots els canvis que el nou delicte suposa per als drets de llibertat d’expressió i manifestació, que demostren un doble objectiu no dissimulat: castigar la mobilització independentista de base als carrers i penalitzar més còmodament fets com els de l’1-O per ocupar instal·lacions o edificis.

Publicitat
Publicitat

Aquest text portaria a la presó les desenes de milers de persones que van permetre i protegir el referèndum sobre la independència en edificis i escoles públiques, així com els milers de persones que, exercint el dret a la manifestació pacífica, van tallar carreteres o vies públiques per alertar el món de la repressió de l’Estat espanyol.

Per tot això, cap demòcrata pot avalar ni pactar amb l’Estat espanyol un agreujament de la repressió contra les mobilitzacions i accions que ha protagonitzat i que protagonitzarà l’independentisme fins a assolir la nostra llibertat.

Cap pacte amb l’Estat espanyol per empresonar-nos. Independència, ara!