image_pdfimage_print

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la portaveu del cos de Mossos d’Esquadra, Montserrat Escudé, han fet balanç aquest migdia de la primera temporada completa d’activitat de la Unitat de Policia Marítima dels Mossos d’Esquadra, una unitat que ha consolidat el seu desplegament i s’ha posicionat en l’àmbit de la seguretat marítima al litoral català.

El conseller Elena ha fert valdre que aquest any 2022 és l’any de la consolidació del desplegament marítim del cos de Mossos d’Esquadra en el que ja “disposem de centres operatius a Palamós, l’Ametlla de Mar, Barcelona i Vilanova i la Geltrú” ha afegit.

Elena ha afirmat que “la valoració de la primera temporada completa d’estiu de la Unitat de Policia Marítima no podia ser més satisfactòria, el cos de Mossos d’Esquadra és i ha de ser allà on passen coses i on els ciutadans els necessiten”. “I al mar també”, ha assegurat

Publicitat
Publicitat

El titular d’Interior ha explicat que “aquest primer estiu de servei complet, la Policia Marítima ha fet més de 2.500 hores de patrullatge, amb unes 300 identificacions i una quarantena de persones i embarcacions assistides”.

El conseller ha subratllat que “estem convençuts d’assumir totes les funcions de policia integral i ordinària a tot el territori de Catalunya, inclòs el mar territorial, i també recolzar al medi marítim i aquàtic qualsevol de les altres unitats del cos de Mossos d’Esquadra a les seves tasques”.

Per finalitzar el seu discurs, Elena ha anunciat que “el proper pas serà encarar la segona fase de desplegament de la Policia Marítima, per construir un servei que doni resposta les 24 hores del dia a qualsevol incident relacionat amb la seguretat al mar”.

Per la seva banda, la portaveu Montserrat Escudé ha remarcat que durant el període estiuenc les quatre embarcacions “han cobert esdeveniments esportius i lúdics, han auxiliat usuaris del mar en situació de perill i també han donat resposta a problemàtiques sobrevingudes, com el rescat o preservació d’espècies marines amb dificultats en el seu propi hàbitat”. En aquest sentit, el reforç de la seguretat en els espais naturals marítims de Catalunya s’ha efectuat transversalment i amb comunicació directa amb els responsables i vigilants d’espais com les Illes Medes, Cap de Creus, Delta de l’Ebre, Ses Negres i Masia Blanca.

Dins del Pla d’Estiu, la Policia Marítima “s’ha coordinat amb Ports de la Generalitat en les funcions de control i vigilància dels guarda molls, i també amb els diferents cossos de seguretat amb qui s’ha treballat conjuntament en tasques de salvament o protecció d’embarcacions en alta mar” ha explicat Escudé.

Per tal d’augmentar la versatilitat a l’hora d’actuar des de les embarcacions policials, dins de la tripulació s’ha introduït la figura del rescatador, aprofitant que els integrants de la Unitat de la Policia Marítima disposen d’una formació específica per llençar-se a l’aigua i així donar resposta qualsevol servei que ho requereixi, especialment pel que fa al rescat i salvament.