Inici Actualitat L’Euroregió Pirineus Mediterrània premia els joves que utilitzen el català i l’occità...

L’Euroregió Pirineus Mediterrània premia els joves que utilitzen el català i l’occità a les xarxes socials

image_pdfimage_print

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM), entitat de cooperació territorial entre el Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Regió d’Occitània, ha llançat un concurs adreçat als joves i a les joves que fomentin l’ús d’aquestes llengües en projectes visibles a Internet.

Els premis s’atribuiran segons tres categories: individual, col·lectiva o per a entitats o associacions. Hi podran participar les persones joves d’entre 16 a 30 anys via un formulari disponible al web de l’EPM, fins al 18 de novembre.

Aquest projecte transversal de cooperació de l’Euroregió, que aborda tant la cultura com la participació ciutadana, té com a objectiu una major implicació de la ciutadania del seu territori, en particular de la joventut, i considerant la valoració de les seves llengües i cultures euroregionals, l’EPM publica un concurs per premiar projectes que donin suport el català i l’occità a les xarxes socials.

Publicitat
Publicitat

Aquesta acció es du a terme en el marc de l’Any Europeu de la Joventut i d’altres iniciatives euroregionals adreçades al jovent, com ara la convocatòria per a l’Assembla Euroregional de la Joventut, o la jornada de recollida de residus Let’s Clean Up Europe, que va tenir lloc el passat 7 d’octubre.

Els joves i les joves d’entre 16 i 30 anys es poden presentar individualment, en grup o com a part d’una entitat, i podran escollir lliurement la temàtica, sempre que la seva iniciativa (en curs o finalitzada) tingui com a objectiu fomentar actituds positives vers el coneixement o l’ús del català i de l’occità. El territori euroregional, que abasta Catalunya, les Illes Balears i la Regió d’Occitània, és ric gràcies a la diversitat lingüística que acull i a les cultures, tradicionals o noves, que li donen vida.

Impulsat pels seus membres, i a través del Grup Llengües que s’encarrega més especialment d’aquesta temàtica, l’EPM llança aquest concurs, obert fins al 18 de novembre de 2022 i que permetrà als guanyadors rebre premis de 400 € a 1.200 €. Nombroses propostes ja han començat a arribar, un fet que demostra la il·lusió i el dinamisme de la joventut de l’Euroregió a les xarxes.

Totes les informacions i l’enllaç cap al formulari de participació estan disponibles al web de l’EPM.

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) és un projecte polític de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. L’Euroregió està formada pels governs de la Generalitat de Catalunya, de les Illes Balears i de la Regió d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, que n’assumeix la presidència rotativa des d’octubre del 2020. Les línies d’accions seguides per l’Euroregió estan definides en el seu full de ruta per al període 2021-2030.