image_pdfimage_print

El Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va acollir el divendres 7 d’octubre a les 12 h l’acte de lliurament del XVI Premi Agustí Juandó i Royo del Consell de l’Advocacia Catalana, que enguany ha reconegut la trajectòria a favor del català a la justícia de la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell.

En la presentació de la guardonada, l’advocat manresà Leopold Corbella ha fet èmfasi en el compromís cívic a favor de la llengua que ha dut a terme Carandell en les seves diverses facetes, i també ha parlat de les iniciatives que ha desenvolupat Plataforma per la Llengua en l’àmbit de la justícia. És el cas de l’Estudi sobre els usos lingüístics a les oficines notarials de Catalunya i l’Enquesta als professionals de l’advocacia de Catalunya sobre l’ús del català a la justícia, així com de les campanyes a favor de normalitzar el català a les facultats de Dret.

A l’acte va assistir el 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera de justícia, Lourdes Ciuró. A més, en representació de Plataforma per la Llengua, també hi va assistir el secretari de l’entitat, Francesc Marco; la jurista Matilde Aragó, membre del Consell Consultiu de l’ONG del català, i Pilar Roig i Martí Gasull Abellán, integrants del jurat dels Premis Martí Gasull i Roig.

Publicitat
Publicitat

Rut Carandell

Rut Carandell i Rieradevall (Barcelona, 1966) és llicenciada en dret per la UB, advocada, mediadora i, des d’enguany, directora de Plataforma per la Llengua. Fundadora de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia, també ha estat directora de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya així com directora de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, a més de responsable de la Comissió de Llengua del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya.