image_pdfimage_print

Les diferents organitzacions independentistes han convocat a una concentració per commemorar el referèndum del 1r d’octubre. L’acte unitari ha estat organitzat pel Consell de la República, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Intersindical-CSC.

La concentració serà avui a les 17 hores a l’Arc de Triomf.

Avui fa cinc anys del Referèndum d’autodeterminació convocat de manera oficial pel Govern de la Generalitat a partir de la Llei 19/2017, de 6 de setembre, aprovada pel Parlament de Catalunya, sens dubte un dels actes d’exercici polític i del dret a l’autodeterminació més important de la història de Catalunya: el referèndum de la independència del nostre país.

Publicitat
Publicitat

En aquest Referèndum el vot per la independència va ser rotund, amb un 90,18% de vots a favor, i una participació del 43% del cens. Els organitzadors fan valdre de nou la fita aconseguida aquell Primer d’Octubre de 2017 i es reafirma la voluntat de complir amb el mandat del referèndum i de recordar-ne les víctimes de la violència i les més de 4.000 persones represaliades per l’Estat espanyol.

La violència exercida per l’Estat espanyol per impedir el desenvolupament normal del Referèndum va inaugurar una nova etapa basada en la negació de la democràcia, el recurs a l’autoritarisme, i la instrumentalització de tots els poders de l’Estat Espanyol al servei de la repressió, com a única resposta a la demanda democràtica de la ciutadania de Catalunya.

I malgrat tot, el primer d’octubre del 2017 la voluntat col·lectiva d’ajuntar forces entre institucions, partits, societat civil organitzada i ciutadans va permetre l’èxit del Referèndum, i el corresponent desbordament democràtic de l’Estat espanyol.

L’acte serà inaugurat per l’expresidenta del Parlament de Catalunya i expresidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell; un acte que vol mostrar que l’independentisme conforma un front unit, comú i transversal en els moments necessaris. Ja es pot consultar la web de l’acte, on tothom s’hi pot inscriure i apuntar-se als autocars per venir a la concentració.

El primer d’octubre del 2017 la via democràtica del Referèndum d’autodeterminació va guanyar per sobre de la via violenta exercida per l’Estat espanyol. El resultat del Referèndum d’autodeterminació és vigent i només pot ser modificat per sufragi dels ciutadans de Catalunya. Així doncs, el Referèndum del 1r d’octubre legitima democràticament la lluita política per esdevenir un estat independent.