image_pdfimage_print

El web Intercat, impulsat pel Departament de Recerca i Universitats, estrena un nou disseny més interactiu i intuïtiu per facilitar que els estudiants internacionals que es matriculen a les universitats de Catalunya s’introdueixin en la llengua i la cultura catalanes. Entre les millores que s’han introduït cal destacar la incorporació de nous filtres per tal de facilitar a l’usuari l’accés a la informació i també s’ha treballat l’accessibilitat de les pàgines que conformen el web. Així doncs, l’objectiu és que sigui una eina encara més útil per a l’acollida lingüística i cultural dels estudiants internacionals.

Els estudiants internacionals poden trobar al web Intercat recursos en línia per aprendre català així com la informació del cursos que ofereixen les universitats catalanes i els programes d’acollida lingüística. També recull tota la informació sobre els exàmens oficials de català, les acreditacions i els ajuts i beques que existeixen per aprendre i conèixer la llengua i cultura catalanes.

L’acció de redisseny d’Intercat s’emmarca dins del Pla d’enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya, que a més de reforçar el català en el món acadèmic i de la recerca i preservar el paper del català com a llengua pròpia i d’ús normal, també busca reforçar aquesta acollida lingüística i cultural a les universitats per als estudiants estrangers que fan estades a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

L’estrena del nou disseny d’Intercat coincideix amb la celebració a Barcelona del congrés d’educació superior més important d’Europa que organitza l’European Association for International Education (EAIE) i que enguany ha escollit Catalunya com a amfitriona. Sota la marca Study in Catalonia, el Departament de Recerca i Universitats i les 12 universitats catalanes segueixen treballant per mantenir i posicionar la presència del sistema universitari català en l’àmbit internacional, tot promovent l’oferta formativa i oferint diferents recursos, com ara aquest web, per introduir els estudiants estrangers en la llengua i cultura de Catalunya.

Entre el 2020 i el 2022, Intercat ha tingut 162.590 usuaris i un total de 359.354 visualitzacions de pàgines. Aquest fet evidencia l’alta capacitat d’atracció d’estudiantat internacional que té el sistema universitari català i la necessitat de facilitar-los l’aprenentatge de la llengua i cultura catalanes a les diferents universitats de Catalunya. Durant el curs 2020-2021, un total de 34.755 estudiants internacionals van cursar els seus estudis de grau, màster o doctorat en les universitats catalanes.