image_pdfimage_print

El Consell per la República, l’ANC i CDR es van concentrar també davant la delegació del Parlament Europeu a Barcelona per responsabilitzar l’Estat espanyol de l’atac terrorista de l’agost de 2017. En l’acte, representants de la plataforma “17A Exigim Responsabilitats” van llegir un manifest contundent dirigit a les institucions europees, afirmant que darrere dels atacs terroristes del 17A hi havia el servei d’intel·ligència espanyola, fet que implica una necessària resposta clara i depuració de responsabilitats. Els casos recents de l’espionatge amb Pegasus, les revelacions de l’excomissari Villarejo, les conspiracions de l’exministre d’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz fan palès que el 17A fou un crim d’estat.

Un crim que apunten que ja va ser anunciat prèviament per l’exministre d’Afers Estrangers García Margallo, en declarar als mitjans de comunicació “A l’agost passaran coses a Catalunya”. La plataforma vol saber quins passos s’han efectuat fins ara, “per tal d’exigir responsabilitats i que es jutgin tots aquells càrrecs i responsables que van organitzar i preparar aquella massacre”. També han demanat a la presidència del Parlament Europeu i a tots els grups euro-parlamentaris “que comminin l’Estat espanyol a depurar tots els seus departaments i cossos de seguretat i lliurin a la justícia a tots els responsables d’aquest episodi que retorna a Espanya al seu lloc de no fa gaires anys, allunyant-lo de la realitat europea”. En acabar, els han entregat el manifest.

Manifest de la plataforma 17A Exigim Responsabilitats
Manifest de la plataforma 17A Exigim Responsabilitats