Font: Plataforma per la Llengua
image_pdfimage_print

Plataforma per la Llengua s’és reunida amb el síndic de l’Alguer, Mario Conoci, per parlar de la llengua i la cultura catalana en ciutat. Òscar Escuder, president de l’entitat, i Irene Coghene, delegada a l’Alguer, han evidenciat al primer ciutadà la importància que lo Consell Municipal aprovi la moció a favor de la unitat de la llengua catalana, que la vicesíndica Giovanna Caria ha llegit el 6 de maig durant l’acte per renovar lo vot a Sant Joan de la Porta Llatina.

Aquesta declaració ha constituit un fet polític de gran importància i ha evidenciat que l’Alguer forma part de una comunitat lingüística de 10 milions de parlants. La moció no és encara arribada al Consell Municipal per ésser votada i actualment se troba en mans de la Consulta Cívica de les Polítiques Lingüístiques del Català a l’Alguer, que pot modificar-la.

La trobada amb Conoci és servida també per confrontar-se sobre les vies per impulsar l’alguerés a l’escola i per explorar possibles col·laboracions per reforçar diversos projectes, entre els quals lo recupero, després de 175 anys, de la festa de Sant Joan de la Porta Llatina, gràcies al treball dels voluntaris de l’Obra Cultural de l’Alguer i de l’ONG del català, que ja estan estudiant la segona edició de la festa moderna.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per últim, la reunió ha també permitit de parlar de la Biblioteca Catalana de l’Alguer. Aquesta històrica institució ha aconseguit més de 38.000 euros per renovar-se, fer publicacions i noves activitats, gràcies a una campanya de microdonacions, organitzada de Plataforma per la Llengua lo mes de juny.