image_pdfimage_print

L’estat plurinacional que reconeix la negociació política en curs permet el CAT a la matrícula del cotxes catalans. Entitats i col·lectius ja es fan ressò d’una sentència judicial espanyola que exposa que el CAT a la matrícula, en comptes de la E, no suposa cap infracció reglamentària. La matrícula d’un vehicle és per a la seva clara identificació i aquest element informatiu no ho dificulta en cap sentit. En cas de denúncia, si així s’al·lega, com exposa el tuitaire Xavi Serra (@xmetralla), l’administració la retira immediatament.

Per Lluís Feliu (@llfeliu) no cal comprar cap adhesiu per substituir l’E per una C. Simplement cal posar un tros de cinta aïllant blava damunt el pal central de la E per forma la C, de Catalunya. Aquesta solució, tanmateix, no es correspondria amb un possible reconeixement oficial del CAT en l’àmbit internacional. Però també s’ha de dir, que a Europa la C no està ocupada per cap altre país, tot i que podria generar confusió amb la CY de Xipre, fet insòlit si tenim en compte que és una illa.

Aquesta nova visió, amb jurisprudència espanyola que l’avala, i dins el clima de distensió existent, fetes algunes consultes, sembla que provocaria el rellançament de la campanya del CAT, per identificar els vehicles catalans i així escometre una acció legal més de lluita per recuperar, amb més amplitud, els drets nacionals de Catalunya. Un fet que podria gaudir de l’oportunitat dels dies vinents quan hi ha més viatges llargs i la presència de Catalunya a les carreteres seria prou escaient.

Publicitat
Publicitat

Seria d’esperar, per tant, que tots els vehicles oficials, per ordre interna del Govern català, adoptessin aquest distintiu de normalitat nacional, apunten els col·lectius consultats. De fet, seria el més normal, dins la més estricta legalitat. Un fet que també es podria estendre a tots els vehicles d’empreses que presten serveis per a l’administració catalana, seguint la mateixa lògica.