No a la repressió policial espanyola i marroquina a Melilla

image_pdfimage_print

El 24 de juny al matí hi ha hagut un intent de salt a la tanca de Melilla. Segons la Delegació del Govern a la Ciutat Autònoma, unes 2.000 persones s’han aproximat als voltants del perímetre fronterer i 500 han intentat passar-lo, en la seva majoria persones de Sudan i el Xat. Una vegada a la Ciutat Autònoma han estat dirigides al Centre d’Estada Temporal per a Immigrants (CETI), des d’on se les ha enviat a la comissaria.

La brutalitat policial exercida per part dels cossos i forces de seguretat tant de l’Estat espanyol com del marroquí ha provocat la mort de 37 joves i el trasllat de més de 300 persones a diversos hospitals de la zona, que ha arribat fins i tot a saturar-los.

Als episodis de violència física, l’agressivitat i el tracte inhumà i vexatori que sofreixen les persones en trànsit, com han denunciat repetidament les organitzacions defensores de drets humans de Marroc i de l’Estat espanyol, aquest cop se li han sumat les imatges de persones detingudes per les forces i cossos de seguretat marroquina tirades a terra i amuntegades.

Publicitat

El salt ocorre en el context de l’última crisi diplomàtica i posterior acord entre Madrid i Rabat amb el suport al Regne de Marroc per part del Govern d’Espanya respecte del conflicte al Sàhara Occidental.

L’hostilitat en els assentaments en els quals les persones en trànsit —sobretot persones negres provinents d’Àfrica occidental central— es veuen obligades a viure s’està tornant insostenible. Estan documentats episodis de violència sense precedents per part de les autoritats marroquines cap a les persones que intenten sobreviure a la muntanya. Cada vegada són més les persones que són detingudes.

Aquesta repressió s’ha viscut també durant el salt a banda i banda de la tanca. En el territori espanyol i en el marroquí.

Des de Lluita Internacionalista rebutgem l’agressió de la policia marroquina i espanyola i exigim la garantia de la integritat i el respecte dels drets humans de totes les persones. Així com la formació d’una comissió per a la recerca i sanció dels responsables de la repressió a Marroc i a l’Estat espanyol formada pels organismes de drets humans de Marroc i Espanya, víctimes i familiars.