El portaveu de la Plataforma Stop Jocs Olímpics, Bernat Lavaquiol, en roda de premsa des del Parlament.
image_pdfimage_print

La plataforma Stop JJOO considera que amb l’ajornament de la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern que estava prevista pel 24 de juliol, el Govern fa “marxa enrere” i demostra la seva “falta d’un projecte amb la candidatura olímpica i, el que és més greu, la manca d’un projecte de futur per al Pirineu”. L’organització contrària als jocs d’hivern també acusa l’executiu català de “continuar submís” a les demandes del Comité Olímpic Espanyol (COE) i del govern espanyol i els avisa que el Comité Olímpic Internacional (COI) “no donarà mai els Jocs d’hivern al Pirineu” per la manca d’”acord polític” i de “pau social”. Per tot plegat, han tornat a exigir la retirada “immediata” del projecte.

La plataforma Stop JJOO ha valorat aquest passat divendres des del Parlament l’anunci del Govern d’ajornar la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern del 2030, que estava prevista pel 24 de juliol, a l’espera de tancar els detalls tècnics del projecte.

Segons el seu portaveu, Bernat Lavaquiol, aquesta “marxa enrere” demostra que el Govern no té un projecte per a la candidatura olímpica i tampoc per al futur del Pirineu. També ha acusat el Govern de continuar “submís” a les demandes del COE i del govern espanyol “seguint punt per punt el que marca l’agenda del ‘reencuentro’”, ha dit el portaveu de la plataforma.

Publicitat
Publicitat

Davant d’això, Lavaquiol ha tornat a exigir la “retirada immediata” del projecte olímpic i ha instat l’executiu català a “treballar en una planificació econòmica de futur per les comarques de muntanya”.

De fet, des de la plataforma Stop JJOO afirmen que el projecte olímpic “va néixer fracassat”, ja que consideren que el COI “mai triarà els Pirineus com a seu olímpica”. Han argumentat que el COI a l’hora d’escollir una seu valora l’acord polític i la pau social i, segons l’organització, la candidatura dels Pirineus no compleix cap d’aquestes dues variables. “No hi ha acord polític, avui s’ha demostrat per enèsima vegada, i tampoc pau social, venim de la manifestació més gran de la història en contra d’una candidatura olímpica. El COI no donarà els Jocs al Pirineu”, ha assegurat Lavaquiol.

Stop JJOO exigeix a Vilagrà que deixi de vincular-los amb la CUP

D’altra banda, Bernat Lavaquiol ha demanat a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que deixi de vincular la plataforma Stop JJOO amb la CUP i li ha exigit “respecte”. Li ha retret que no hagi fet cap valoració política de la manifestació del 15 de maig a Puigcerdà contra els Jocs d’hivern i, en canvi, que es dediqui a vincular la plataforma amb la CUP.

“Que es miri les imatges de la manifestació de Puigcerdà, a primera línia hi havia càrrecs públics de tots els partits”, ha expressat Lavaquiol, que ha exigit a Vilagrà que deixi de vincular la plataforma amb formacions polítiques i que “es posi a treballar per donar una resposta, que escolti el clam de la gent del Pirineu que exigeix poder viure amb condicions dignes al Pirineu”.