image_pdfimage_print

El Govern del Consell per la República ha presentat el Pla de Govern aquest proppassat dissabte en un plenari telemàtic de l’Assemblea de Representants. Entre els punts més destacats, consten la creació d’un òrgan de mediació, com l’embrió del poder judicial de la República; la realització de la legislació republicana i impulsar un àmbit d’estudis i coneixements en la creació d’un think tank.

El President Carles Puigdemont, en la seva intervenció, ha afirmat que, un cop superada l’etapa del Govern fundacional, “estem en condicions d’abordar aquest nou Pla i executar-lo”. “Tenim a les mans una institució republicana i l’hem de fer créixer. El Consell i l’Assemblea tenen una legitimitat indiscutible”, ha afegit. Per altra banda, i després d’una pregunta del Secretari de Mesa i Representant, Joan Puig, sobre la implicació de Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP) al Consell, el President Puigdemont ha assegurat que “són grans noms” i ha afegit que “saben que tenen les portes obertes, però hem de ser conscient que hi ha les dinàmiques de partit i situacions familiars”. Tot i això, ha assegurat que no perdrà l’ocasió de tornar a “parlar amb elles i oferir-los la possibilitat d’entrar-hi.”

El vicepresident Toni Comín ha explicat els 25 projectes específics del Pla de Govern, ens els que destaquen:

Publicitat
Publicitat
  • Creació d’un òrgan de mediació (embrió del poder judicial de la República)ç
  • Realitzar legislació republicana: llei electoral de la República
  • Creació d’un think tank, àmbit d’estudis i coneixement
  • Accions al territori, paper dels Consells Locals, exemple #ProuMonarquia i desplegar #PreparemNos
  • Acció cultural: publicacions i activitats culturals PPCC
  • Assessorament jurídic als professors que vulguin desobeir

Posteriorment, i seguint amb l’Ordre del Dia del Ple, s’ha procedit al torn de preguntes tant al conjunt del Govern com al President; les presentacions de les Propostes de Resolució. En acabat, les Comissions han exposat la seva activitat.