image_pdfimage_print

El Consell per la República, com a institució republicana que vol fer efectiu el mandat de l’1-O, continua explorant tots els camins possibles per assolir la independència de Catalunya. És per aquest motiu que inicia una nova campanya enfocada a les administracions locals sobre Consum Institucional.

  • Què vol dir que el Consell signi un conveni amb Torres de Segre?

El Consell inicia un pla pilot per després fer-lo extensible a altres administracions locals: s’ha signat un primer conveni de col·laboració oficial entre la Institució Republicana i un ajuntament: Torres de Segre.

  • En què consistirà aquesta col·laboració?

El Conveni signat tindrà dos pilars:

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

1- Per una banda, s’engegarà el desplegament i implementació de l’ús de la Identitat Digital Republicana en equipaments i serveis municipals. Això ens permetrà anar desconnectant de l’ús del DNI espanyol.

2- Per l’altra banda, el Consell oferirà un assessorament sobre la contractació pública amb l’objectiu de dur a terme un consum institucional republicà. És a dir, una despesa pública en clau de Països Catalans, amb una perspectiva de gènere i mediambiental, respecte per la llengua i enfocada a la ciutadania. Això ens permetrà anar desconnectant de les empreses de l’Ibex-35.

  • Com ha anat aquest Ple històric?

El 29 d’abril al vespre s’ha celebrat el Ple extraordinari on s’ha aprovat per majoria el contingut del conveni i una moció a favor de la col·laboració entre l’Ajuntament de Torres de Segre i el Consell. El resultat de la votació ha demostrat una majoria transversal: els sis regidors de govern i dos més de l’oposició han votat a favor del conveni (Junts i ERC) i només tres hi han votat en contra, els del PSC.

  • “El primer de molts”

Just abans del Ple, s’ha ofert una roda de premsa per als mitjans amb les següents intervencions:

L’alcalde del municipi, Joan Carles Miró, ha assegurat que “l’Ajuntament treballa braç a braç amb el Consell per la República” i el reconeix com a institució “hereva del 1r d’octubre” per “fer-lo efectiu”. Ha celebrat també que sigui Torres de Segre el primer ajuntament català que inicia aquesta col·laboració i ha destacat que feia tres mesos que “s’han preparat amb detall i discreció” tots els punts del conveni.

Al seu torn, la responsable de Política d’Acció Interior del Consell per la República, Aurora Madaula, ha reiterat que el Consell és “la primera institució republicana” i ha assegurat que l’objectiu principal és que aquest conveni institucional sigui “el primer de molts”. A més, ha insistit que aquest desplegament “forma part de l’estratègia de ruptura del Regne d’Espanya i es fa des de la transversalitat ideològica”.

Madaula ha explicat que “la IDR representa els valors que volem: democràcia directa, transparència, seguretat i noves tecnologies. Una nova república que representi els valors del segle XXI”. A més, ha afegit que “per primer cop es podrà fer servir de manera institucional”. De fet, ha recordat que aquesta acció s’emmarca dins de l’estratègia detallada al document #PreparemNos.

El conseller d’Acció Econòmica i secretari del Govern del Consell, Guillem Fuster, ha argumentat que “per fer efectiva la desconnexió, cal que la institució més pròxima a la gent tingui la capacitat per enfocar la despesa pública en el marc d’una col·laboració que permeti treballar per enfortir una economia nacional”.

També, el conseller Fuster ha destacat el blindatge de seguretat amb el que compta el Consell a l’hora de fer ús de la ID republicana: un sistema de cadena de blocs (Blockchain) i la doble validació. Així mateix, cal recordar que la mateixa Guàrdia Civil ha hagut d’acceptar que li ha estat impossible trencar la seguretat de l’app del Consell.

  • 13 de maig: presentació pública

El pròxim 13 de maig a les 20 hores del vespre a la Sala d’Actes de la plaça de Catalunya de Torres de Segre se celebrarà una presentació pública oberta a la ciutadania en què s’explicarà el conveni, com registrar-se al Consell i l’ús de la IDR.