CatalanGate!

image_pdfimage_print

Espanya no és només un país de superlatius quant a la corrupció i la continuació sense traves de les estructures feixistes: ara s’afegeix a la llista el «CatalanGate» (o més aviat el «SpainGate»?)!

Com informa el setmanari estatunidenc The New Yorker en la seva portada del 18.4.2022, cap grup a tot el món ha estat espiat tan intensament amb el programa d’espionatge Pegasus com els catalans d’alt rang que advoquen per la independència del seu país d’Espanya en forma de república independent de manera pacífica i d’acord amb el dret humà fonamental a l’autodeterminació.

Almenys tres excaps d’estat de Catalunya —Artur Mas, Quim Torra i Carles Puigdemont—, així com l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, han estat espiats i vigilats mitjançant el programa d’espionatge d’origen israelià, que només s’embeni als estats.

Publicitat

Atès que Carles Puigdemont, president del govern català en l’exili del Consell per la República, és també diputat del Parlament Europeu i, en qualitat de tal, membre d’una comissió parlamentària que s’ocupa de l’ús del programa d’espionatge Pegasus a Europa, l’atac d’espionatge es va dirigir també contra el mateix Parlament Europeu. Altres eurodiputats (Clara Ponsatí i Toni Comín) també van ser espiats il·legalment. Això no pot quedar ni quedarà sense conseqüències!

Mentrestant, Citizen Lab (Toronto) ja ha localitzat a més de seixanta persones de Catalunya que han estat espiades. En l’actualitat, 63 persones han estat atacades amb Pegasus, altres quatre amb Candiru (‛Devil’s Tongue’) i altres dos amb tots dos programes.

«El Citizen Lab no atribueix de manera concloent les operacions a una entitat concreta, però fortes proves circumstancials suggereixen un nexe amb les autoritats espanyoles.»

Entre les víctimes no sols hi ha presidents i eurodiputats catalans, sinó també dos presidents del parlament català (Laura Borràs i Roger Torrent), diputats catalans, advocats (entre ells els coneguts advocats Gonzalo Boye, que representa, entre altres, el president Carles Puigdemont, i Andreu Van den Eynde, que representa el vicepresident legítim català Dr. Oriol Junqueras, a qui Espanya va negar il·legalment l’escó en el Parlament Europeu, i el prof. Dr. Jaume Alonso-Cuevillas) i membres d’associacions de la societat civil catalana (Marcel Mauri, exvicepresident d’Òmnium Cultural, Elisenda Paluzie, expresidenta de l’ ANC, i Jordi Sànchez) o fins i tot els seus familiars (per exemple, Txell Bonet, esposa del pres polític «indultat» Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural).

Si Espanya és realment responsable d’aquests greus delictes —i segons Citizen Lab tot sembla apuntar a això—, això no pot quedar sense conseqüències en el marc de la Unió Europea.

No obstant això, desgraciadament, continua sent així: Europa roman en silenci i no fa absolutament res!