image_pdfimage_print

Aquest dissabte s’ha celebrat el Ple d’investidura convocat per l’Assemblea de Representants a Canet de Rosselló, on els 121 representants han escollit la presidència del Consell per als dos anys vinents, i han elegit el president Puigdemont per renovar el mandat per als pròxims dos anys.

El Ple ha comptat amb la intervenció dels dos candidats a la presidència que van aconseguir els avals necessaris dels 121 Representants, Joan Ramon Gomà i el president en funcions Carles Puigdemont, que han exposat el seu pla de govern. Posteriorment, els representants han tingut la possibilitat de fer preguntes als candidats. Finalitzat el debat, s’ha procedit amb la votació, Puigdemont ha obtingut una clara majoria amb 102 vots a favor. El candidat Gomà ha obtingut 7 vots i hi ha hagut 9 abstencions.

El flamant president ha recordat que “davant la repressió espanyola que no s’atura, el Consell és l’esperança i l’avantguarda en un context de la inexistent proposta concreta per culminar el procés d’independència”. Puigdemont ha exclamat que “en un context de dificultats econòmiques i socials, creiem que pot ser que hi hagi un punt d’inflexió on hi hagi canvis polítics”.

Publicitat
Publicitat

Sobre el seu pla de futur ha resumit el seu Pla de Govern: en primer lloc, el reforçament de l’estructura tècnica del Consell per avançar més i millor. També, d’aglutinar més talent al govern: diversificar-lo i ampliar-lo amb la voluntat originària del Consell, és a dir, que superi la representativitat orgànica de partits. “El resultat ha de mantenir la pluralitat i treballar per competències i habilitats amb Carteres concretes”. Àdhuc, ha explicat que s’ha de continuar reforçant base tecnològica del Consell que funciona amb èxit “malgrat tots els recels, avui el món funciona així”.

En tercer lloc, en aquesta línia, ha recordat les eines de ruptura i independència que ha posat el Consell en mans dels seus registrats i cal continuar desplegant com la ID Republicana i l’app de la institució republicana que li ofereix “mecanismes directes de sobirania”.

De cara al futur, ha explicat que engegar mecanismes d’Estudis de país: “Tenim l’oportunitat de fer-ho: talent”. En aquest sentit, ha afegit que “hem de crear legislació republicana, i ho hem de decidir aquí”.

També ha fet referència a la tasca del Consell en l’àmbit exterior i s’ha referit al desplegament Xarxa Internacional: “hem de treballar en tots els àmbits de la diplomàcia i podem créixer”. Puigdemont ha tret pit que “un cop constituïts i consolidats com a institució, amb la nostra presència al cor de Brussel·les, el moviment independentista és molt conegut arreu del món”.

En les pròximes setmanes la Presidència nomenarà el nou govern per al mandat dels dos anys vinents.