image_pdfimage_print

Una trentena de famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, han emès el següent comunicat on informen de la seva volunatt d’afefir-se a la causa judicial que hi ha contra la seva escola. En el comunicat, demanen poder defensar els seus infants i exigeixen valentia al Govern de la Generalitat. Us transcrivim a continuació el comunicat sencer:

________________________________________________

COMUNICAT FAMÍLIES P5 EL TURÓ DEL DRAC

Publicitat
Publicitat

Estem aquí presents pel cas que ens ocupa referent a la nostra Escola Turó de Drac, a Canet de Mar.

Com sabeu pel ressò mediàtic dels últims mesos, la direcció de la nostra escola va ser denunciada per una família que demanava un 50% de les hores lectives en llengua castellana. És per això, que com a mesura cautelar ordenada pel TSJC des del dia 9/12/2021, els nostres infants de la classe de P5A estan realitzant un 25% de les hores lectives en castellà.

Som pares i mares en representació de la majoria de famílies de P5 de l’escola, mobilitzades per la defensa de la immersió lingüística dels nostres infants.

Avui us hem convocat aquí per explicar-vos que un grup de 30 famílies de P5 hem entrat a tràmit judicial la petició d’incorporar-nos a la causa que hi ha oberta al grup de P5A de la nostra escola. Ho fem perquè ens sentim part legítimament interessada del procediment judicial i amb l’objectiu de revertir aquestes mesures cautelars imposades.

Ens sentim interpel·lades a actuar com a representants dels nostres fills i filles ja que NINGÚ -ni el Departament d’Educació, ni la família denunciant en qüestió, ni el jutjat ni cap altre organisme o persona- no ens ha permès defensar els nostres infants del que considerem una mesura injusta i arbitrària.

La demanda interposada per la família denunciant té un caire totalment polític. Té com a objectiu atacar el Projecte Educatiu de Centre, un dels elements clau per les famílies en el procés de tria d’escola. Recordem que el Projecte Educatiu de Centre té el consens de la comunitat educativa i ha estat aprovat pel claustre i el consell escolar. A més, suposa un greuge al drets educatius i lingüístics dels nostres fills i filles i impacta en la igualtat d’oportunitats de l’alumnat.

No callarem ni assumirem la utilització política dels nostres nens i nenes. No podem tolerar la imposició d’unes mesures cautelars que s’escapen de tots els criteris pedagògics i sense cap argument lingüístic ni social. Nosaltres, com a mares i pares, creiem fermament que l’alumnat ha de quedar al marge de qualsevol tema polític i tenim un posicionament i un compromís profund de garantir un espai educatiu integrador pels nostres infants. És l’hora de passar a l’acció en diferents àmbits. Avui us presentem la via judicial en la que ens iniciem en un contenciós-administratiu, com a famílies afectades, per revertir la situació.

En aquest camí hem après que no estem soles, que juntes sabem trobar la següent passa i d’aquesta manera teixim comunitat. Una comunitat educativa que mai havia d’haver estat trasbalsada com ho va estar el passat mes de desembre de 2021. En aquest sentit, estenem la mà solidària a la resta de famílies d’altres escoles afectades per situacions similars, amb la voluntat de voler cooperar plegades.

Volem agrair tots els suports rebuts a títol personal i de col·lectius, associacions i organitzacions. També volem transmetre que ens sentim orgulloses que els nostres fills i filles puguin compartir la seva escolarització amb uns companys d’escola i amb un grup classe on la gran majoria de les famílies defensem activament l’escola pública i la immersió lingüística.

I per acabar, no volem deixar de dir que exigim al Govern de Catalunya que sigui valent i digne del poble català. L’escola catalana és l’eix de la nostra cultura i de les generacions que pugen. És un espai de trobada i de cohesió social. Blindeu-la! I sobretot: escolteu per damunt de les raons polítiques a mestres, pedagogues, educadores i famílies quan es tracti de l’educació dels nostres infants.

Canet de Mar, 4 de febrer de 2022