image_pdfimage_print

Plataforma per la Llengua denuncia que l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha exclòs el valencià dels nous rètols de circulació que ha instal·lat al centre de la ciutat durant el 2021. L’entitat considera que d’aquesta manera el consistori ha incomplert el reglament municipal i ha vulnerat els drets dels valencianoparlants.

Els cartells denunciats per l’ONG del valencià són els que limiten l’accés als vehicles privats al centre històric i avisen del control per videovigilància per fer-ho complir. S’han instal·lat en diversos punts del carrer Governador, a les interseccions amb la plaça Cardona Vives, els carrers Campoamor i Ruiz Vila, i a la Porta del Sol.

L’exclusió del valencià de la retolació incompleix l’article 7 del reglament de normalització lingüística de l’ús del valencià a l’Ajuntament de Castelló (1991), que determina que els rètols municipals de la via pública dirigits als vianants han d’estar escrits també en valencià. A més, l’ús normal i oficial de la llengua també està reconegut per l’Estatut d’Autonomia i per la Llei 4/1983 d’ús i ensenyament del valencià; i les institucions públiques, com ho és l’Ajuntament de Castelló, han de ser-ne els màxims defensors.

Publicitat