image_pdfimage_print

La Sectorial d’Universitats i Recerca de l’Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat via Twitter on demanen al rector i al Consell de direcció de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) que, per respecte al principi democràtic de la llibertat d’expressió, es retractin públicament del comunicat citat i aturin els procediments que haurien estat engegats contra el professor Héctor López Bofill.

El dia 27 de desembre el professor López Bofill va expressar unes opinions a les xarxes, a títol personal, sobre els possibles costos de la independència, que van ser el desencadenant perquè el dia 30 de desembre, el Consell de direcció de la UPF anunciés que exploraria possibles accions contra el professor en virtut del Codi Ètic de la universitat.

 

L’Assemblea addueix en el comunicat que considera molt greu que la Universitat persegueixi la llibertat d’expressió dels seus professors, i afirmen que cal ser conscients que aquesta iniciativa s’emmarca en la guerra jurídica que els poders de l’Estat tenen declarada contra l’independentisme, que es tradueix en pressions internes i externes als equips de govern de les universitats, fent-los transmissors de la repressió.

Publicitat
Publicitat