image_pdfimage_print

Plataforma per la Llengua ha publicat aquest desembre una guia per donar a conèixer la llengua catalana al públic estranger que demana informació sobre la realitat lingüística dels territoris de parla catalana. La publicació, que s’ha editat en anglès, en francès i en alemany, ja es pot consultar a la web de l’entitat i s’enviarà a més de 240 punts d’arreu del món, entre institucions i entitats internacionals, universitats o delegacions catalanes a l’estranger.

La guia, que té una extensió de vint pàgines, recull algunes de les dades més rellevants sobre la situació de la llengua en relació amb la seva dimensió, vitalitat o pes demogràfic. També n’explica la importància cultural, la resiliència històrica que n’ha permès la supervivència i el reconeixement legal que té actualment. A més, també n’assenyala les amenaces i els reptes als quals s’ha d’enfrontar per arribar a una situació de normalitat.

L’ONG del català ha imprès més de 1.200 exemplars d’aquesta guia i, durant les pròximes setmanes, els farà arribar a les Nacions Unides, al Parlament Europeu, a la Comissió Europea, al Comitè de les Regions, al Consell d’Europa, a la European Language Equality Network (ELEN), a la Federal Union of European Nationalities(FUEN), a la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPLD), a la Federació Internacional d’Entitats Catalanes i a les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exterior.

Publicitat
Publicitat

A més, la guia també s’enviarà per correu electrònic a les més de 120 universitats que imparteixen estudis de llengua i cultura catalanes integrades a la Xarxa Llull i a les més de 100 comunitats catalanes a l’exterior.

La publicació d’aquest document s’emmarca dins de les accions que Plataforma per la Llengua duu a terme en l’àmbit internacional per explicar a l’exterior la situació en què es troba el català i teixir complicitats a favor de la protecció dels drets lingüístics dels catalanoparlants.