image_pdfimage_print

La plataforma Xúquer Viu denuncia a la Confederació Hidrogràfica que el cabal ecològic del riu Xúquer i de l’Albufera no acompleix els mínims que recull el Pla Hidrològic vigent des del 2016.

L’any 2014, aquesta Associació ja va fer un seguit de manifestacions i crides per evitar el transvasament d’aigua des de l’Alarcón. Les pressions del lobby de l’aigua d’Alacant, amb la complicitat de la Generalitat Valenciana, és clar, fou acollit com un gran greuge a causa de la poca aigua que porta en la part més baixa del riu, i també contra la sobreexplotació dels aqüífers a la Manxa Oriental, que en pot ser la causa, per partida doble i fruit dels interessos d’empreses i que encara perjudicaven més el dèficit d’abastament d’aigua pels regadius. Aquesta situació s’ha agreujat el 2021 i continua igual: la previsió d’un nou transvasament al Vinalopó Alacantí ha causat de nou alarma i cal revertir la situació.

Davant de la inacció dels governs valencià i espanyol, la intenció és potenciar una Nova Cultura de l’Aigua, declarar la situació mediambiental insostenible, la manca d’aigua i un canvi d’orientació del Pla, i és per això que han presentat un document amb al·legacions per al període 2022-2027, redactat i presentats en una reunió a Sueca que es va celebrar el passat 7 de desembre.

Publicitat
Publicitat