Foto de la roda de premsa
image_pdfimage_print

El Govern ha presentat una querella al Tribunal Suprem contra les declaracions del líder del Partit Popular, Pablo Casado, on assegurava que a les escoles de Catalunya els nens i les nenes no els deixaven anar al lavabo si parlaven en castellà.

Tal com va anunciar el mateix president Aragonès el mateix divendres, després de l’estudi per part dels serveis jurídics, es considera que les paraules de Casado “no només són absolutament falses sinó que ataquen directament el conjunt del professorat de Catalunya així com el sistema educatiu”. El querellat, ha explicat la portaveu, del Govern, no només va afirmar públicament, amb coneixement que mentia, que els alumnes que no parlaven en català no se’ls deixava anar al lavabo sinó que va afegir que l’escola catalana discriminava els alumnes en funció de la professió dels seus progenitors.

Casado “està acusant el professorat de cometre delictes contra la integritat moral, de coaccionar els menors i fins i tot de ser els responsables d’un delicte d’incitació a l’odi i a la violència”.

Publicitat
Publicitat

“Hi ha línies vermelles que no es poden traspassar” ha advertit Plaja i si es traspassen, “trobaran el Govern de la Generalitat combatent-les”. La portaveu ha volgut deixar que “no estem parlant de declaracions que poden ofendre a algú, estem parlant de declaracions per part d’un responsable polític acusant directament de delinqüents a la comunitat educativa”.

Agenda setmanal

La portaveu del Govern ha informat que enguany el tradicional missatge de Nadal del president canvia de dia i es farà el dia de Sant Esteve,  el 26 de desembre, un dia festiu a Catalunya, a l’inici de les festes nadalenques i molt arrelat a casa nostra. El missatge del president s’emetrà a les nou de la nit, com és habitual.