image_pdfimage_print

Donec Perficiam anuncia que promourà tota mena d’accions “polítiques i socials” que siguin necessàries per a “obtenir un suport social als objectius nacionals de l’entitat”, que es poden resumir en un de sol: que Catalunya sigui independent executant el mandat recollit a les urnes el 1r d’octubre de 2017, cosa que és el mateix, exercir la via unilateral.

Declaració política

L’Associació Donec Perficiam ha presentat aquest 29 de novembre una declaració política, després de deliberar sobre la necessitat de cercar la unitat del món independentista per aconseguir l’alliberament nacional de Catalunya. A continuació es reprodueix el cos de la declaració.

  1. Que han passat ja quatre anys des d’aquell 1r d’octubre de 2017 i res no ha canviat, ans al contrari. La repressió judicial i policial de l’Estat espanyol ha anat a més i ens tenen on volen. Els partits independentistes i el poble, en general, han caigut en el parany del discurs antirepressiu que volien els opressors i ens hem oblidat del que vam fer i de l’objectiu primer i fonamental: la independència. Les dues organitzacions més grans del país, l’Assemblea i Òmnium, no han estat a l’altura dels esdeveniments. L’una perquè ha deixat d’encapçalar la lluita als carrers i l’altra per la seva deriva cap a una campanya d’amnistia que no porta enlloc, només a reviure reivindicacions ja superades.
  2. Que el resultat del referèndum era vinculant, d’acord amb la llei 19/2017 aprovada pel Parlament de Catalunya, i s’ha de fer complir. I és en aquests moments quan pertoca implementar-lo, tot i l’oposició dels responsables polítics que ho han aturat fins ara.
  3. Que l’Estat espanyol, en disminuir i limitar conscientment les potencialitats del nostre desenvolupament econòmic, social i cultural, perjudica notòriament les possibilitats de mantenir i incrementar el nivell de vida i de benestar social que la capacitat productiva i intel·lectual del país permetria.
  4. Que l’Estat Català Independent en forma de república, no ens vindrà regalat per ningú, cal guanyar-se’l. I només el podrem aconseguir amb el concurs de tothom, sense apriorismes, sense prejudicis, sense protagonismes. Un cop assolida la República, ja discutirem com la volem i com la vestim.
  5. Que Donec Perficiam vol fer un pas endavant i una crida a la població —militi o no militi, estigui on estigui— a sumar esforços per proclamar la independència del nostre país. Sabem que tot depèn de nosaltres, sabem que si cal superar els partits polítics ho podem fer; ja ho hem fet i s’haurà de tornar a fer. La força és als carrers, que aquests últims quatre anys s’han trobat orfes de lideratges. Entre tots hem de retornar el lideratge als carrers. Amb el control del territori a les nostres mans, aquesta vegada no ens aturarà ningú, perquè tenim experiència.

Acorda

Posar en marxa el procés de donar a conèixer a Catalunya Donec Perficiam, una organització popular, unitària, plural i democràtica, regida pels principis següents:

  1. Les finalitats de Donec Perficiam són:

– promoure la creació de les condicions polítiques i socials necessàries per a l’assoliment i la constitució d’un estat català propi, independent, de dret, social i democràtic;

– aglutinar totes les persones que treballen amb objectius afins als d’aquesta associació, sigui de forma individual o des de qualsevol grup, entitat, moviment o partit polític;

– facilitar, potenciar i acollir tota mena d’iniciatives democràtiques encaminades a l’assoliment dels objectius esmentats en els apartats anteriors.

2.L’àmbit d’actuació de Donec Perficiam serà principalment el territori de Catalunya, sense oblidar que l’objectiu final és la unitat de tots els Països Catalans.

3.Qualsevol organització, persona física, partit polític o entitat podrà mostrar el seu suport a Donec Perficiam, manifestant explícitament que comparteix els principis d’aquesta declaració fundacional.

4.Donec Perficiam promourà les accions de tota mena d’activisme polític i social necessàries per obtenir un suport social majoritari als objectius nacionals definits més amunt. Ho farà sempre des de posicions legítimes, actuarà en tot moment amb transparència i afavorirà la màxima participació interna dels seus membres.

5.Donec Perficiam es reserva el dret de participar en eleccions polítiques de qualsevol nivell amb una candidatura nova i, tenint en compte el caràcter unitari i aglutinador de l’associació, aquesta candidatura podrà ser pròpia o compartida amb altres actors que coincideixin en els seus mateixos principis. Cap dels membres fundadors i impulsors seran membres d’una llista electoral.

6.Donec Perficiam treballarà per definir les condicions d’organització i estructura d’un estat català que permeti aconseguir un futur més pròsper, just, democràtic i participatiu, d’acord amb les aspiracions del poble de Catalunya.

7.Donec Perficiam es dissoldrà quan s’hauran aconseguit els seus objectius nacionals.

Així mateix, en la declaració, Donec Perficiam considera necessari la creació d’un Consell Nacional Permanent, amb caràcter executiu, format per deu persones, al qual encomanarà de promoure i coordinar la formació de les estructures necessàries per al perfecte funcionament de l’associació. I crida a tots els catalans i totes les catalanes, sigui quin sigui l’origen l’adscripció política o la ideologia de cadascú, a incorporar-se a l’Associació Donec Perficiam, com a primer pas per construir una nació lliure, justa i avançada.

Publicitat
Publicitat