image_pdfimage_print

Des de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) manifestem que la recent sentència del Tribunal Suprem espanyol posa en perill una escola catalana que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada i més lliure.

Des de la CAL rebutgem enèrgicament la sentència del Tribunal Suprem espanyol. Volem una educació catalana, tant en llengua com en continguts. La llengua catalana ha de ser la llengua vehicular de l’ensenyament.

La CAL treballa des de fa 25 anys en defensa de la llengua catalana i continuarà defensant la llengua davant qualsevol imposició contrària de les lleis i dels tribunals espanyols.

Publicitat
Publicitat

En aquest sentit, ens refermem una vegada més i les que siguin necessàries en aquests cinc punts que considerem bàsics i essencials:

  1. El català, única llengua vehicular del sistema educatiu
  2. El català, única llengua de la comunitat educativa, també en les hores de lleure
  3. Els estudiants universitaris tenen dret a cursar totes les assignatures en llengua catalana
  4. El català, única llengua d’acollida de tot l’alumnat nouvingut
  5. El català, única llengua dels docents

Reclamem, doncs, al nostre Govern que no es faci cap pas enrere en aquest tema i demanem a tota la societat, especialment a la comunitat educativa, que es mantingui ferma i decidida per mantenir i millorar aquest llegat pedagògic de qualitat, de país i de convivència que hem construït des de l’escola.

Llengua, cultura i llibertat!