image_pdfimage_print

Els passats dies 29 i 30 d’octubre, a l’Auditori de les Cotxeres de Sants s’hi va celebrar la Fira de tardor de Barnafil, organitzada pel Gremi de Filatèlia i Numismàtica de Catalunya (https://www.facebook.com/barnafil/).

Barnafil és una de les més grans fires de col·lecionisme de Catalunya on s’hi poden comprar o vendre col·leccions en els seus múltiples estands comercials. S’hi poden trobar sobretot segells, monedes i bitllets, però també altres objectes com postals, cromos, publicitat, cartes i molts articles de col·leccionismes d’esports, cinema, història, guerra civil, entre altres.

Aquesta edició de tardor està dedicada als 700 anys de Dante Alighieri i s’hi pot trobar el gravat i el segell personalitzat commemoratius.

Publicitat

També s’hi ha presentat l’Emissió Numismàtica i Filatèlica de Catalunya pel 2021, aquest any dedicada als homenatges per la pandèmia de la covid-19. El Gremi de Filatèlia i Numismàtica fa des del 2014 una emissió anual filatèlica i numismàtica. Enguany l’emissió d’aquestes monedes i segells és “un reconeixement als professionals sanitaris i a la resta de professionals que han tingut un paper imprescindible durant aquest llarg període de pandèmia”, segons paraules del conseller de Salut, Josep M. Argimon.

 

 

 

 

 

 

L’emissió del 2014 estava dedicada a commemorar el Tricentenari del 1714, i des de llavors les temàtiques d’aquestes emissions anuals de vuit segells i monedes han estat dedicades a commemoracions anuals del Govern de la Generalitat de Catalunya:

  • 2014, el Tricentenari del 1714, amb motius dedicats al General Moragues, General Batet, l’erudit Pau Ignasi de Dalmases, entre altres.
  • 2015, incloïa motius com el 75è aniversari del seu afusellament, Ramon Muntaner, 750 anys del naixement de Ramon Muntaner o 700 anys de la mort de Ramon Llul.
  • 2016, amb commemoracions de caire sociocultural com els 50 anys de la mort de Caterina Albert i Paradís (Víctor Català), 25 anys de la mort de Montserrat Roig, el Centenari de l’estrena d’Els pastorets de Folch i Torres o el Centenari de la mort d’Enric Granados i Campiña.
  • 2017, a centenaris com els 200 anys de la Festa Major de Gràcia, 200 anys del naixement de Josep Maria Ventura i Casas, Pep Ventura o 150 anys del naixement de Prudenci Bertrana i Compte.
  • 2018, foren motius com els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, 550 anys de la mort de Joanot Martorell, 100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany i Farnés o el primer aniversari del referèndum del 1r d’octubre.
  • 2019, 300 anys de la creació de les Esquadres de Catalunya, 200 anys del naixement de Narcís Monturiol i Estarriol, 100 anys de la vaga de “La Canadenca” o 100 anys del naixement de Joan Brossa i Cuervo.
  • 2020, 100 anys de la mort de Francesc Layret i Foix, 100 anys del naixement d’Antoni Maria Badia i Margarit, 100 anys del naixement de Josep Benet i Morell o 150 anys de la Revolta de les Quintes del 1870.
  • 2021, homenatges pandèmia covid-19, als sanitaris, bombers, cossos de seguretat i altres sectors essencials.