image_pdfimage_print

El recentment publicat per Cockwood Press Lying for Unity és un llibre que aporta una exhaustiva informació sobre com Espanya utilitza les notícies falses i la desinformació per bloquejar la independència de Catalunya.

El llibre comença mostrant com les notícies falses no són un fenomen nou, i com a Espanya, donada la tradició en desinformació i discursos d’odi en els mitjans, s’hi ha introduït i ha estat ben acceptat per molts sectors.

Continua amb un remarcable estudi de com es veuen les notícies falses a tot Europa en relació amb una suposada estratègia russa de guerra psicològica, dels esforços de la diplomàcia espanyola per desacreditar el moviment independentista català, del paper rellevant que el procés d’independència de Catalunya està tenint com a generador de falsedats, manipulacions i notícies falses i acaba amb una anàlisi detallada de la desinformació en l’àmbit de la pandèmia de covid-19.

Publicitat

Es tracta d’un llibre molt ben documentat, amb més de 400 referències, on l’autor, Miquel Strubell, argumenta que el moviment independentista català ha estat atacat per les autoritats espanyoles usant, entre altres estratègies, la desinformació, la manipulació i les acusacions d’adoctrinament.

S’hi exposen els intents insistents de les autoritats espanyoles per involucrar-se en la desinformació a gran escala com una de les seves estratègies, juntament amb amenaces i guerres judicials interminables, per intentar desacreditar, decapitar i contrarestar el que és, de fet, un moviment democràtic totalment pacífic.

En resum, res de nou que no practiquin els estats des de fa temps, però confirma, amb multitud d’exemples, que la guerra bruta existeix i que Catalunya n’està sent un clar objectiu.

El llibre es pot trobar a: