image_pdfimage_print

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’ha reunit aquest divendres amb el president Carles Puigdemont a la Casa de la República, a Waterloo, des d’on tots dos s’han “conjurat per tornar-ho a fer, fer-ho junts i no defallir fins a aconseguir la República catalana”. “Veiem imprescindible venir aquí per reiterar, amb tota la força, la importància que ha tingut i segueix tenint l’exili en la internacionalització del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, però també per reconèixer el paper del president Puigdemont, que és el president de l’1-O”, ha assegurat Cuixart després d’aquesta primera trobada institucional a Bèlgica.

En una compareixença conjunta de tots dos presidents, Cuixart ha afirmat que Òmnium, “en tant que institució que treballa pel dret a l’autodeterminació”, és imprescindible que segueixi col·laborant amb el Consell per la República, entenent la “importància institucional que representa en el marc del conflicte polític”. Així mateix, ha asseverat que Òmnium també seguirà treballant per denunciar la repressió: “Estem convençuts que la tenacitat de l’exili i el resultat que suposa aquesta tenacitat és també una demostració que ni exili, ni presó, ni tampoc repressió poden ser un límit per a les nostres aspiracions nacionals com a país”.

Durant la trobada, en què Cuixart ha entregat a Puigdemont el llibre Aprenentatges i una proposta, que sortirà a la venda el dimarts vinent, 2 de novembre, i en què el president d’Òmnium repassa els principals aprenentatges dels últims anys per posar sobre la taula la seva proposta, també ha destacat el “patrimoni col·lectiu de valor incalculable” que representa l’1 d’Octubre. En aquest sentit, ha agraït el paper que va tenir el president Puigdemont en aquest gran acte de desobediència civil per defensar el dret a l’autodeterminació del conjunt de la ciutadania.

Publicitat
Publicitat