El Consell per la República, l’eina

image_pdfimage_print

Ara que s’ha obert el període d’eleccions al Consell per la República, caldria fer una mica d’història del perquè el varen crear.

El Consell per la República va ser una idea del govern català a l’exili, bàsicament fer un Parlament català format pel poble i càrrecs polítics, un autèntic Parlament de la República Catalana independent, lluny de la repressió espanyola, un autèntic contrapoder a l’Estat, amb un ID català al marge del DI espanyol. La idea és donar llum al Primer d’Octubre i a la DUI votada, per això hom demana participació, ja que si els més de dos milions que votarem sí al referèndum, ens apuntéssim al Consell per la República, la DUI es desplegaria immediatament.

El Consell per la República és un contrapoder del poble i per al poble, al marge dels partits polítics catalans. Sí, és veritat que el govern a l’exili i el M.H. President Puigdemont n’és el representant màxim, però per a legitimar el Consell com a president votat democràticament pel poble català el qual representa, no com a partit, per això el Consell per la República és transversal i hi són representats totes les sensibilitats polítiques catalanes, ningú n’estat exclòs. Ara bé, hi ha partits polítics i organitzacions que pels seus interessos de partit, l’han volgut boicotejar, menystenir, sense cap crítica constructiva política de fons per aportar o millorar el Consell per la República, sols destruir per destruir.

Publicitat

Ara el Consell per la República fa unes eleccions obertes, netes i participatives per a tothom qui vulgui aportar quelcom a aquesta República Catalana que vàrem votar l’1-O, és per això la importància de presentar-s’hi i votar. Anar de revolucionaris d’opereta o de crítics de sofà només dona arguments suficients als enemics de la nostra pàtria per destruir-nos, ja que fa la impressió de no aclarir-nos, fa bo el lerrouxisme que imposa taula de fum, perquè res no canviï, el discurs derrotista contra tot, que des d’alguns partits ens intenten vendre, i que és per amagar la seva pròpia derrota.

El Consell per la República és sense dubte l’eina per desplegar la DUI votada l’1-0, l’únic camí que ens durà al reconeixement de la República Catalana independent. I és per això que tots els que hem cregut i creiem en l’1-O, en la DUI votada i en la victòria, hem de fer nostre el Consell per la República, i lluitar per llur implantació a tot el territori.

Que no ens tremoli el pols, ens hi va el futur com a poble. La unilateralitat i el Consell per la República són el camí directe cap a la independència.
Donec perficiam.