image_pdfimage_print

Aquest 3 d’octubre s’ha desenvolupat, a la plaça 5 d’Oros (Diagonal–Passeig de Gràcia de Barcelona, a les 12 hores),  la concentració convocada per la Plataforma 3 d’octubre contra la repressió i per les llibertats, amb una participació d’unes 7.000 persones segons l’organització.

L’acte sindical s’ha organitzat amb la implicació del sindicalisme alternatiu, i la classe treballadora, en el seu compromís de defensa de drets i llibertats i d’oposició a la pressió repressiva governamental, tant del govern autonòmic com sindical.

La concentració també ha comptat amb el suport de les marxes organitzades per les organitzacions, membres de la Plataforma 3 d’octubre, ANC, CDR i Òmnium Cultural, que han confluït al punt de concentració de la plaça 5 d’oros, amb el lema de la convocatòria “Contra la repressió i en defensa de les llibertats; futurs de llibertats de les persones treballadores”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els sindicats convocants de la vaga general del 3 d’octubre del 2017 han estat els convidats a participar-hi. Les primeres intervencions han estat fetes per Jordi Vega, portaveu de la CNT; Josep Bel, membre de la Coordinadora Catalana de CO.BAS, i Ester Amiel, portaveu de la COS.

Posteriorment s’ha fet un parèntesi en la programació de les intervencions per incloure les intervencions de Xavier Antich, de la junta directiva d’Òmnium Cultural, i Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC.

La intervenció dels sindicats protagonistes de la concentració ha continuat amb la intervenció d’Àngel González de SO, Sergi Perelló secretari general de la I-CSC i David Caño portaveu de la IAC.

El manifest de la Plataforma ha estat llegit pels represaliats de Laura Gener i Francisco Garrobo (els dos de Nou Barris de Barcelona), en representació de totes les víctimes de la repressió social, sindical i política de Catalunya.

El manifest fa una crida a la mobilització popular continuada i persistent per aconseguir:

  • L’amnistia i la desaparició de tots els processaments polítics, socials i sindicals.
  • La derogació de la llei mordassa que criminalitza la dissidència política.
  • La fi de la impunitat repressiva i la depuració de les restes postfranquistes que assetgen des de les institucions policials, fiscals i judicials.
  • La retirada de les forces policials estatals, per la seva funció de “tropes d’ocupació” i la seva participació en la repressió contra els drets democràtics de participació.
  • La dissolució dels cossos repressius del govern de Catalunya (ABM, AI, ARRO, BRIMO).
  • La implementació de la voluntat democràtica expressada per la majoria del país de conquerir l’exercici del dret a l’autodeterminació. El manifest exigeix el compromís dels governs d’executar els resultats vinculants del procés d’autodeterminació; el del 2017 i els de futur que comportin la implementació contínua del dret a decidir-ho tot, des de la radicalitat democràtica.