Terra de mentides: Espanya enganya el Tribunal Europeu i fa detenir el president Carles Puigdemont

image_pdfimage_print

El president català en l’exili, Carles Puigdemont, va arribar a L’Alguer (Sardenya) en qualitat de diputat al Parlament Europeu ahir 23 de setembre de 2021 per a assistir com a convidat a alguns actes festius. A la seva arribada, l’eurodiputat va ser detingut per la policia italiana en virtut d’una ordre de detenció europea espanyola, que actualment està suspesa. Avui 24 de setembre haurà de comparèixer davant un jutge de Sàsser per a decidir sobre la seva extradició a Espanya.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha retirat la suspensió de la decisió del Parlament Europeu de despullar a Carles Puigdemont de la seva immunitat sobre la base de la declaració d’Espanya que l’ordre de detenció europea sol·licitada per Espanya contra el president català s’ha suspès fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi donat una resposta definitiva a les qüestions prèvies al judici plantejades pel jutge espanyol Pablo Llarena, ja que el president català ja no corre perill de ser detingut sobre la base de la informació proporcionada per Espanya.

El fet que ara, no obstant això, Espanya hagi fet detenir al president català a Itàlia sobre la base de l’anul·lada ordre de detenció europea del 14 d’octubre de 2019, i que fins i tot pugui haver-hi acords per a extradir-ho a Espanya com més aviat millor, és una bufetada a la justícia europea.

Publicitat
Publicitat

El Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees havia descartat explícitament aquesta possibilitat en l’apartat 56 de la seva decisió abans citada:

«En aquestes circumstàncies, ha de concloure’s que, mentre el Tribunal de Justícia no es pronunciï en l’assumpte C 158/21, Puig Gordi i altres, res fa pensar que les autoritats judicials belgues o les autoritats d’un altre estat membre puguin executar les ordres de detenció europees emeses contra els demandants i puguin lliurar-los a les autoritats espanyoles.»

És d’esperar que els advocats del president i el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees posin immediatament fi a aquesta acció il·legal i que Carles Puigdemont pugui reprendre les funcions com a diputat al Parlament Europeu sense impediments per part de la justícia italiana.

És evident que Espanya ha mentit i enganyat el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees de manera inacceptable. Aquesta acció no és acceptable per a cap estat membre de la Unió Europea i ha de tenir conseqüències. Aquesta actuació, que no s’ajusta a l’estat de dret, és una vergonya històrica per a l’Estat espanyol i passarà als llibres d’història com a tal. Òbviament, Espanya no reconeix els valors fonamentals de la Unió Europea. Si això continua, el Spexit serà inevitable.

És d’esperar que la detenció il·legal del president català i eurodiputat a l’exili basant-se en una ordre de detenció emesa pel Tribunal Suprem espanyol, provoqui protestes violentes a Catalunya. És evident que Espanya no vol dialogar amb Catalunya, sinó que aposta per la insídia, l’engany i la confrontació oberta. Això fomentarà la desintegració de l’actual Estat espanyol, que ja ha començat.

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-policia-italiana-rete-el-president-puigdemont-a-lalguer/

Article publicat en diverses llengües a la petició prof. Dr. Axel Schönberger.

Original en alemany: Land der Lüge: Spanien täuscht Europäischen Gerichtshof und läßt Präsident Puigdemont verhaften

Versió catalana: Terra de mentides: Espanya enganya el Tribunal Europeu i fa detenir al president Carles Puigdemont

Versió anglesa: Land of lies: Spain deceives European Court of Justice and has President Puigdemont arrested