image_pdfimage_print

L‘Assemblea informa de les darreres novetats pel que fa a les mobilitzacions dels dies 1r, 2 i 3 d’octubre d’enguany. Aquestes mobilitzacions formen part del cicle de mobilitzacions que es va iniciar l’11 de setembre sota el mateix lema: “Lluitem i guanyem la independència“. Els objectius polítics específics de les accions del 1r, 2 i 3 d’octubre són:
• Reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col·lectiva contra l’Estat espanyol.
• Reconèixer el paper dels Països Catalans, i en particular de la Catalunya del Nord, que va permetre l’adquisició i repartiment de les urnes.
• Reconèixer tots els indrets del país que van aguantar els atacs de la policia espanyola i la guàrdia civil més enllà del que estava previst.
• Homenatjar els represaliats per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors.
Aquestes mobilitzacions també volen fer valdre que les realitats en el si dels Països Catalans són diferents en funció del territori, però que cal que reafirmem la voluntat conjunta d’avançar i celebrar cada fita amb aquest objectiu, com és la victòria del referèndum unilateral d’independència de Catalunya celebrat el primer d’octubre de 2017 i les següents majories electorals de l’independentisme.

Divendres 1r d’octubre a les 17 hores es farà un acte polític a Illa (Catalunya del Nord) per reivindicar el paper de la Catalunya del Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum. Alhora, es voldrà evidenciar que quan el moviment independentista ha avançat i ha estat més fort és quan la societat civil i les institucions han anat juntes i han treballat sota una mateixa estratègia. Un cop finalitzat l’acte polític, una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O, anirà fins a Figueres.
I a les 20 hores, a la plaça Catalunya de Figueres tindrà lloc un concert que comptarà amb Ginestà i Xavi Sarrià.

Dissabte 2 d’octubre es faran tres marxes per reivindicar el 1r d’Octubre i la independència:

Publicitat
Publicitat
  • Marxa Nord: sortirà a les 8 h de Sant Julià de Ramis, passarà per la ciutat de Girona. Quan arribi a Aiguaviva es farà un acte polític. Hi haurà un acte polític al final de la marxa a Aiguaviva. Se sortirà a les 8 del matí del Pavelló de Sant Julià de Ramis.
   L’organització posa a disposició dels participants busos per retornar a Sant Julià de Ramis o Girona un cop hagi acabat l’acte. Caldrà inscriure-s’hi prèviament.
   A més, l’organització ofereix, a les persones que hagin anat al concert de Figueres, la possibilitat de dormir al Pavelló de Sant Julià de Ramis. L’endemà se servirà esmorzar a qui s’hagi quedat a dormir. Caldrà inscriure-s’hi prèviament.
   Hora i lloc d’inici de la marxa: Pavelló de Sant Julià de Ramis, 8 del matí. Acte polític: A la Pista Esportiva d’Aiguaviva a les 14 h.
  • Marxa Centre: sortirà a les 14 h de la plaça Parroquial de Vinaròs i passarà per Alcanar fins a arribar a la Ràpita. A la plaça 1r d’Octubre es farà un acte polític que començarà a les 21 h.
   Per a tothom qui ho desitgi l’organització posarà busos llançadora d’11 h a 13 h que portaran els participants de la Ràpita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.
   Hora i lloc d’inici de la marxa: Plaça Parroquial de Vinaròs, a les 14 h Acte polític: Plaça 1 d’Octubre, la Ràpita, a les 21 h
  • Marxa de Ponent: sortirà a les 6 h del matí de la Parada de l’Àngel (Llitera) i anirà fins a Lleida passant per Alcarràs al voltant de les 8 h del matí, on està previst que s’hi afegeixi més gent per continuar la marxa. L’acte polític final serà a Lleida a les 14 h.
   Hora i lloc d’inici de la marxa: Parada de l’Àngel (Llitera), a les 6 h Acte polític: Escola Oficial d’Idiomes, Lleida, a les 14 h

Diumenge 3 d’octubre al matí tindrà lloc a Barcelona un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre.