Cartell de la convocatòria
image_pdfimage_print

L’Associació Donec Perficiam, que va intentar impulsar una candidatura independentista única a les darreres eleccions al Parlament per fer efectiva la independència, fa un pas més en la seva estratègia de “dir les coses pel seu nom” i “denunciar la hipocresia que es viu a la política catalana”. Per aquest motiu han fet una crida a manifestar-se conjuntament aquest Onze de Setembre a Barcelona a totes aquelles persones que es defineixen com a “octubristes”, és a dir, partidàries d’aplicar el mandat sorgit de les urnes el 1r d’Octubre de 2017 i declarar unilateralment la independència de Catalunya.

La manifestació, que encapçalarà la junta directiva de l’entitat, començarà el seu recorregut per la ciutat comtal a dos quarts de cinc de la tarda, a la plaça de l’Àngel de Barcelona, entorn de Via Laietana. Les pancartes que ha preparat Donec Perficiam per a l’ocasió no deixen cap dubte sobre el seu plantejament: “Prou traïdors!”, “Independència, ja!”. Demanen a les persones que vulguin sumar-se a la defensa de la via unilateral que els acompanyin vestides de negre, “que és el color que identifica la lluita per la independència d’aquest país”, en al·lusió a la bandera negra de Santa Eulàlia que els soldats de la guàrdia personal de Carles III brandaven durant la guerra de Successió, justament amb el lema Donec Perficiam, que significa “fins a reeixir”, “fins a la victòria final”.

Els impulsors de Donec Perficiam demanen a les persones que puguin venir de formacions polítiques que “s’abstinguin de participar amb simbologia pròpia a la manifestació que hem convocat”, perquè mantenen que la lluita de l’entitat “és transversal, i no entén de cap altra ideologia o color polític que l’assoliment de la independència de Catalunya i l’alliberament nacional del nostre país”.

Publicitat
Publicitat

Aquesta serà la primera Diada en la qual participarà Donec Perficiam i també el seu primer acte públic. No ho plantegen com una demostració de força, sinó com un acte de legítima defensa per reivindicar que cal complir la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. Alhora, però, són conscients que pot ser un test per conèixer realment la “temperatura política” de la societat civil catalana, cada cop més desenganyada de les promeses de la classe política amb relació al camí de la lluita per assolir la independència.

Com a gest de complicitat, i atès que la manifestació reivindica la votació del 1r d’Octubre, els organitzadors repartiran milers de gadgets en forma de petites urnes com les que es van fer servir per a la històrica votació. Tot un símbol.

Els organitzadors, finalment, demanen a les persones que assisteixin a la manifestació que respectin les normes sanitàries vigents per evitar la propagació del coronavirus.