Sobirania fiscal: la clau de la caixa

image_pdfimage_print

Reedició de l’article inicialment publicat el 19/3/2021

Des de l’Assemblea treballem per enfortir la societat catalana en diversos aspectes clau perquè el següent embat democràtic, aixecament de la DUI o nova declaració puguin ser sostinguts i reals. I des del darrer Onze de Setembre estem treballant en la sostenibilitat econòmica del Govern propi en cas de trencament. Vaja, com diu el títol: tenir la clau de la caixa.

Actualment, cal que siguem conscients que la Generalitat només gestiona un 5,3% dels impostos que paguem els catalans i catalanes, i crec que és evident que amb aquesta quantitat no es pot iniciar un estat.

Aleshores, com ho fem perquè a la nostra caixa, en el moment del trencament, hi hagi més d’un 5,3% dels nostres impostos? Exercint la sobirania fiscal. És un acte tan simple com pagar els impostos (l’IVA, l’IRPF i l’IS dels autònoms i empreses, i la declaració de la renda de les persones físiques) a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), i avisar a l’agència l’espanyola que ja s’ha pagat a l’ATC. És un acte totalment legal, perquè l’agència espanyola considera l’ATC com a equivalent; per tant, entén que li has pagat correctament.

És a dir, nosaltres seguim pagant els impostos i Espanya els segueix rebent (i espoliant), però el cobrament passa a través de la Generalitat. Així que, si en algun moment vol aturar la transferència a l’Estat espanyol, ho pot fer i quedar-se amb les arques plenes per iniciar un nou estat amb una posició de poder.

És un acte perfecte per preparar d’una manera ben real la independència i, alhora, per pressionar el govern i treure-li excuses. Només cal que entreu al web de l’Assemblea i seguiu els passos que us hi indiquem, fins i tot hi ha un telèfon específic per resoldre-us els dubtes. Més fàcil i eficient impossible!