Imatge general de l'estany de la Ricarda el 9 de juny de 2021. (Font: Món Rural)
image_pdfimage_print

Unió de Pagesos ha convidat els eurodiputats catalans a conèixer de primera mà el Parc Agrari del Baix Llobregat després de l’acord anunciat entre els governs espanyol i català per a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Segons explica el sindicat en un comunicat, l’objectiu és que els eurodiputats disposin de la “màxima informació possible” de cara al futur pronunciament de la Comissió Europea sobre si dona llum verda al projecte. Així mateix, Unió de pagesos també demanarà una entrevista amb el comissari europeu de Medi Ambient per saber de quina manera es gestionaran les compensacions per les terres afectades per l’allargament de la tercera pista.

Unió de Pagesos ha expressat el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport perquè suposa l’ampliació de les zones naturals en detriment de l’espai agrari. El sindicat ha denunciat que s’ha sentit “menystingut” en el debat per a l’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

El sindicat lamenta que malgrat la creació el 1998 del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat per aconseguir la protecció i el desenvolupament d’aquest espai “l’especulació sobre aquest territori no s’ha aturat en cap moment”. En aquest sentit, considera que AENA ha fet una “forta pressió” per a l’ampliació de l’aeroport cap a La Ricarda, però que fa uns anys també va ser el projecte Eurovegas, que va ser un “punt d’inflexió que va aconseguir que el Parc Agrari es posicionés com a referent d’un espai agroambiental de producció d’aliments en una àrea densament poblada”.

Publicitat
Publicitat

Per últim, Unió de Pagesos ha advertit que “AENA encara no ha compensat els afectats per la destrucció d’espais naturals de fa 20 anys”.