image_pdfimage_print

Aquest dissabte 31 de juliol a la plaça Major de Vic s’ha produït una concentració de suport a en Pol Serena, el jove militant del Jovent Republicà condemnat a 1 any de presó i una multa de 200 € per participar a la manifestació de la vaga general del 21 de febrer del 2019.

L’acte convocat pel grup de suport “Pol Absolució” l’endemà mateix que se sabés la decisió del tribunal ha condemnat de forma unànime la sentència. La concentració ha comptat amb una benvinguda del grup de suport, un àudio de l’exiliada i secretària general d’ERC, Marta Rovira, un parlament del secretari d’organització del Jovent Republicà, Josep Maria Tirapu, i un discurs del propi condemnat, Pol Serena. Així mateix hi ha han assistit diversos diputats al Parlament i regidors de Vic dels diferents partits independentistes.

Pol Serena ha rebutjat la sentència i ha denunciat que “no hauria d’haver estat jutjat”. Ha defensat que ““No ens podem quedar amb els braços plegats” i s’ha compromès a “treballar per l’amnistia” la “repressió…”. Així mateix, ha agraït el suport rebut durant tot aquest temps: “he vist una onada de solidaritat immensa, sense aquest suport no hagués estat igual”.

Publicitat
Publicitat

Marta Rovira, secretària general d’ERC exiliada a Ginebra des del març del 2018, ha assenyalat que “l’única sentència possible, la justa, era l’absolució perquè ell estava excercint un dret humà” i ha animat a tothom a “seguir lluitant perquè no hi hagi més sentències injustes”

Josep Maria Tirapu, secretari d’organització de les Joventuts d’Esquerra Republicana ha animat els joves a organitzar-se perquè “La sentència d’en Pol criminalitza l’exercici dels drets fonamentals i l’independentisme” i ha retret que “La repressió no és només l’any de presó, també ho és tot el procés judicial que en Pol ha viscut sota amenaça”

L’acte, que ha aplegat un centenar de persones, ha acabat amb crits d’independència.