image_pdfimage_print

ICEC són les sigles de Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, una entitat amb seu a Brussel·les, www.icec.ngo que als Països Catalans té com a portaveu a l’Anna Arqué. Aquesta entitat celebra ara el seu 10è aniversari com a ONG internacional per l’autodeterminació i la independència. La seva activitat ha estat possible gràcies a l’esforç de  demòcrates d’arreu d’Europa (i més enllà) que hi han ajudat.

Des del ICEC és constata “la manera de fer constant, honesta i independent dels socis i observadors” que els donen suport seguint el seu lema fundacional:  ‘Era, és i serà en les mans del poble l’autodeterminació i la independència’  . L’ICEC ha rebut suport popular a Catalunya des del 2009, quan va començar a actuar dins l’organització del moviment de base de les consultes populars (2009-2011), tot aconseguint trencar molts sostres de vidre i obrint nous espais i oportunitats per a la causa de la independència.

Així, destaquen, entre les seves principals activitats:

Publicitat
Publicitat
  • Establir una ONG internacional amb seu a Brussel·les amb l’objectiu únic de defensar activament l’exercici del dret universal d’autodeterminació i independència dels pobles.
  • Desenvolupar una xarxa internacional d’observadors independents per als diferents referèndums oficials i eleccions.
  • Organitzar per primer cop una manifestació conjunta amb moviments independentistes internacionals (març 2013), que defensava no pas el dret d’autodeterminació (tots els pobles el tenen), sinó exercir-lo lliurement.
  • Fer campanya paneuropea per recollir signatures a favor del dret dels pobles a autodeterminar-se, i presentar al Parlament Europeu les 700.000 que vam recollir.
  • Fer una conferència anual al Parlament Europeu des del 2010. Amb el compromís per salvar tots tipus d’obstacles.
  • Crear un programa d’hospitalitat per donar la benvinguda i hostatjar els manifestants catalans independentistes en cases particulars i hostals amb preus gratuïts o mínims. L’última operativa d’aquest estil va ser el 2017, quan es va organitzar l’estada gratuïta en cases flamenques per a mil famílies catalanes!
  • Tenir presència regular en mitjans internacionals, amb nombroses intervencions al voltant del món (BBC, ITC, CNN, France 24h, Russia Today (RT), Aljazeera, El Globo, Politico, Progreso, i moltes ràdios públiques americanes, australianes, irlandeses, búlgares, austríaques…) a més de col·laboracions en llibres editats a Europa.

Partint d’aquesta extensa relació de fets manifesten que “hem tingut un paper polític actiu durant una dècada amb la feina feta dins els moviments escocès, català, flamenc, basc, venecià i sud-tirolès, lluitant sempre i només per l’autodeterminació i la independència. Hem estat un testimoni constant i proper durant tots aquests anys, quan a molts dels nostres països s’aconseguien majories absolutes d’escons en els nostres Parlaments i Governs. Hem compartit la joia de moltes victòries independentistes i compartim la decepció quan aquestes victòries encara no ens han dut a la independència.”