image_pdfimage_print

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat aquest divendres durant l’Assemblea General Ordinària que “Òmnium aposta per l’amnistia i no per operacions de propaganda”, i que per això l’entitat serà dilluns a Madrid, davant del Congrés dels Diputats, per presentar milers de signatures en favor de l’amnistia. “Presentarem les signatures que hem recollit en els últims mesos al costat d’entitats i partits sobiranistes, perquè entenem que l’amnistia és l’única solució antirepressiva al conflicte polític, davant la situació de més de 3.300 persones represaliades, els gairebé quatre anys de presó de Cuixart i la resta de presos polítics i l’exili”, ha indicat.

Mauri ho ha dit des del Casino l’Aliança del Poblenou, on s’ha celebrat l’AGO sota el lema “Fem-nos lliures”, després que el president de l’entitat, Jordi Cuixart, que ja acumula quatre anys sense poder ser present en aquesta trobada de socis, hagi adreçat unes paraules als socis. “A les portes del TEDH, estem convençuts que Europa condemnarà l’Estat espanyol per haver vulnerat l’exercici de drets fonamentals”, ha considerat. Així mateix, ha recordat la “repressió incessant de l’Estat”, i ha insistit: “Malgrat que alguns ens vulguin fer arribar cants de sirena, nosaltres insistim: l’indult, que és legítim per a qui l’hagi demanat, per a nosaltres no és cap solució sinó al contrari, perquè impedeix que puguem anar a l’arrel del problema, que és un conflicte polític”.

Durant l’Assemblea General Ordinària s’ha complert l’aforament permès de 200 persones, i també s’ha pogut seguir de forma virtual. En aquesta assemblea s’ha presentat la memòria d’activitats de l’any 2020 i s’ha aprovat el tancament econòmic del mateix any.

Publicitat
Publicitat

Entitat civicocultural més gran d’Europa

Tot i el context de crisi sanitària, social i econòmica, Òmnium Cultural ha seguit creixent a un ritme estable durant el 2020 i es consolida com l’entitat civicocultural més gran d’Europa: compta amb el suport de més de 185.000 socis i sòcies. Pel que fa al desplegament territorial, el 2020 s’ha complert un dels objectius marcats, que és el de tenir presència a tot el país, amb quaranta-cinc seus territorials i sis gestores. A més, l’entitat també segueix creixent en nombre de socis a la resta dels Països Catalans i a l’estranger.

El 2020, Òmnium ha fet aposta per la cohesió social fruït de la situació del COVID a Catalunya amb projectes solidaris com per exemple l’Esprint Solidari i Dona’m la mà, i d’altres projectes per donar suport a la cultura en aquests temps complicats com per exemple el de Llibreries Obertes.