Sobre la clatellada europea a l’Estat espanyol

image_pdfimage_print

Crec que la clatellada que va rebre ahir l’Estat espanyol el situa a la vora de l’abisme de l’estat oligàrquic que no respecta els drets humans si no deixa lliures els presos polítics i retira les euroordres d’extradició contra els exiliats polítics, així de clar!

La violació de drets humans ja fa temps, per no parlar de segles, que és un esport practicat per l’Estat espanyol de la mà de les seves institucions més preclares com ara el poder judicial, el polític o l’econòmic, allò que anomenem poders fàctics. Es permeten impunement cops d’estat amb trets al Congrés de Diputats, assassinats d’estat capitanejats pel Sr. X, que ara tothom ja sap qui és o una extensa i profunda corrupció d’un partit de govern com el PP amb pràctiques criminals i un llarg etcètera. No es tolera, però, l’acció més democràtica de totes com és posar unes urnes per decidir el futur d’un poble com expressa la Declaració Universal dels Drets Humans que l’Estat espanyol signa però incompleix, com incompleix qualsevol acord.

Us suposo ben informats, però, per si de cas, caldria recordar la quantitat d’informes dels més alts i prestigiosos organismes i institucions internacionals que avisen l’Estat espanyol de les seves facècies antidemocràtiques i antidrets humans que aquest dijous ha culminat amb l’exigència del Consell d’Europa a l’Estat perquè alliberi els presos polítics i anul·li les euroordres d’extradició dels exiliats polítics. Tinguem present que el Tribunal Europeu de Drets Humans, TEDH, està enquadrat dins l’estructura del Consell d’Europa. No sé si ho veuré, però estic convençut que algun dia molts magistrats, jutges, polítics i altres personatges dels poders fàctics de l’Estat compareixeran davant del TEDH o altres alts tribunals internacionals com ho van fer els sàtrapes de Srebrenica o d’alguns estats africans. Seran jutjats i condemnats!

Publicitat

¿Qui pot estar tranquil en un estat on personatges que han tingut la responsabilitat de governar, com Felipe González, José M. Aznar, Alfonso Guerra o els mateixos Vera i Barrionuevo, siguin tan inhumans de negar el perdó (en cas que hi hagués quelcom a perdonar), l’indult o l’amnistia a polítics que tan sols van fer el que no fan ells: executar el mandat del poble, complir amb el seu programa electoral, que ningú no havia impugnat, i seguir la via democràtica? Aquella gent em fa fàstic com me’n fan totes les persones que s’alegren que uns innocents estiguin a la presó o a l’exili, com en l’època del dictador Franco. Com ells diuen: “A cada cerdo le llega su san Antón”. I els hi arribarà.

Jo no voldria estar en la pell del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Si realment pensa que s’han de concedir els indults, si realment ho pensa, que ho faci! Crec que l’honestedat està abans dels vots; sí, ja ho sé, serà el seu esfondrament polític i en vindran de pitjors: l’extrema dreta feixista que està a Vox descaradament i mig amagada en el PP. Però sembla que l’honestedat i l’ètica ja no són d’aquest món, almenys pel que fa als poders fàctics, polítics, militars, judicials o econòmics. El PSOE ha renunciat al seu republicanisme i li fa el caldo gros als sàtrapes de la Monarquia borbònica, que no tan sols és un llast per la democràcia sinó que directament són uns fatxes i corruptes; sí, el tal Felipe VI i l’emèrit. Pedro Sánchez té l’oportunitat de salvar la cara del PSOE, passaria a la història com qui va fer honor al seu fundador Pablo Iglesias; un altre d’ara amb el mateix nom i cognom ha demostrat ser un demòcrata i ha hagut de plegar, per què?

L’ara o mai sembla estar més a prop. Em fa por que l’afany de venjança passi pel damunt del respecte als drets humans i que aquest Estat quedi en mans dels més indesitjables. Per Catalunya sempre ho han estat, però també sap greu pels bons demòcrates espanyols. No crec, tampoc, en els polítics europeus però sí en la justícia europea. Una esperança…

Ara és l’hora, catalans! L’Estat espanyol està podrit, s’ensorra. Nosaltres no volem menjar de les escombraries, volem menjar del nostre treball. Volem ser solidaris, acollidors i amb la República Catalana no li negarem el pa als espanyols de bona voluntat; estem ben disposats, ells estaran millor amb la Catalunya independent perquè ens tractarem de tu a tu i així hi guanyarem tots. També és l’hora dels espanyols; a veure si se n’adonen!

2 COMENTARIS

 1. Si has de dir això també digues-ho tot, perquè sinó és manipulació per no dir desinformació.

  El que no has dit i qualsevol pot llegir l’informe, és que TAMBÉ ens fan una bona clatellada als independentistes dient que el referèndum era il·legal i calia respectar les lleis espanyoles, cosa que amagues, sols t’interessa remarcar unes coses i amagar unes altres, oi que si?

  Estic convençut que no t’has llegit l’informe perquè sinó ja seria més que greu.

 2. Moltes gràcies per ser tan clar i evidencies que ens amagues informació. No sé per què vols tenir enganyada la gent dient mitges veritats.

  Rebut per mail de l’autor de l’article:
  “M’agrada la crítica. Efectivament, no ho dic perquè no em dona la gana. Així de clar. Cadascú diu el que vol. Només faltaria…
  Gràcies per enviar-m’ho.
  Josep M. Boixareu”

Comments are closed.