Moment de la concentració, aquest dematí a la plaça Sant Jaume.
image_pdfimage_print

Aquest matí la plaça Sant Jaume de Barcelona s’ha omplert de gom a gom per exigir un Govern del 52% que faci la independència. La concentració, organitzada per l’Assemblea, ha comptat amb uns 8.000 manifestants.

En el seu discurs, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha manifestat que “tenim un mandat democràtic, una nova majoria independentista en vots i escons al Parlament de Catalunya. La més gran dels darrers anys amb un 52% inequívoc de vot independentista directe“.

La presidenta de l’Assemblea ha estat contundent a l’hora de demanar als partits polítics un Govern del 52%: “Teniu una darrera oportunitat per posar-vos d’acord i fer un govern independentista que, a banda de gestionar dignament les escasses competències que té (cosa que fa vergonya haver de reclamar), treballi per la independència”.

Publicitat
Publicitat

Elisenda Paluzie ha avisat els partits independentistes que si “ens aboquen a noves eleccions, o repeteixen un Govern sense cap pla per avançar cap a la independència, l’Assemblea no hi serà més al vostre costat. Per molt que s’hi esforcin no ens desmobilitzaran”.

Paluzie també ha explicat que “la legitimitat en termes del dret internacional d’un procés d’independència unilateral és avui més gran que el 2017. Però aquesta independència no ens la donarà cap tribunal: ens l’hem de guanyar aquí”.

El vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, també ha estat molt contundent a l’hora d’interpel·lar els partits: “Polítics, ja n’hi ha prou! No era això, companys. Hem perdut la paciència i la confiança. Més concòrdia i menys retrets. Més acords i menys desavinences. Més país i menys partit“.

David Fernàndez ha afegit: “Tingueu sentit d’estat i de responsabilitat envers tots nosaltres. Nosaltres sí que ens mantindrem units. Per fer la independència ens necessitem a tots: no hi sobra absolutament ningú”.

El vicepresident de l’Assemblea ha conclòs la seva intervenció deixant clar que a l’Assemblea “estem disposats a assumir la nostra responsabilitat històrica. Exigim ja un Govern per fer la independència! La independència és llibertat!”.

L’acte també ha comptat amb la intervenció de Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona: “Volem un Govern que respecti el mandat de les urnes i que sigui netament independentista. Això és el que va votar la ciutadania a les darreres eleccions. Necessitem un govern que defensi la nostra economia, el nostre benestar i els nostres drets i llibertats. Poseu-vos d’acord!”.

A la concentració d’avui, l’Assemblea ha estat acompanyada de diverses entitats i organitzacions que han signat i fet lectura del manifest:

Pol Stemper: Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya.
Albert Juanico: Anem per Feina.
Blanca Verdaguer: Assemblea de Treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes.
Virgínia Martínez: Associació d’Afectats de l’1’Octubre.
Olga Amargant: presidenta de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya.
Rafa Sánchez: vicepresident de Súmate.
Pep Ribas: coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.
Roger Espanyol: represaliat.
Blanca Serra: activista.
Representant de Meridiana Resisteix.