Na Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana
image_pdfimage_print

L’Assemblea Nacional Catalana ha anunciat aquest matí el posicionament i les accions que emprendrà l’entitat davant la falta d’entesa per formar un Govern del 52% per la independència.  La presidenta, Elisenda Paluzie, ha fet lectura del comunicat de l’Assemblea davant la porta del Parlament de Catalunya. Ho ha fet acompanyada de membres del Secretariat Nacional:

“La nit electoral del 14 de Febrer a l’Assemblea estàvem satisfets i il·lusionats. Havíem superat el 50% del vot independentista amb escreix, un repte que l’entitat s’havia marcat fa dos anys en el seu full de ruta.

El 28 de febrer ens vam manifestar a plaça Catalunya per fer valdre el 52% de vots directes a partits independentistes. El poble no havia fallat, i era el moment de demanar als electes independentistes que actuessin en correspondència amb la voluntat dels electors, conformant un govern de concentració que avancés cap a la independència.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Quan van sorgir esculls en la negociació entre partits que ens interpel·laven directament, com el de l’espai de coordinació estratègica de tot el moviment, vam intervenir per contribuir a trobar un acord, amb alguna proposta que vam fer pública i moltes reunions discretes. Però malgrat que ens semblava que avançàvem, i tots els implicats feien cessions, tot es va trencar entre els dos partits majoritaris de l’independentisme fa uns dies. Nosaltres no ho entenem, i bona part de la base independentista està perplexa, decebuda i emprenyada. La ciutadania mereix una explicació.

Encara hi ha l’oportunitat, segurament la darrera, de donar resposta als anhels de la majoria del 52% que vol la independència, amb un govern nítidament independentista, que faci passes fermes per avançar cap a la independència i que compti amb el suport dels 74 escons independentistes.

És per això que emplacem la base del moviment popular per la independència a la concentració que farem aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, a les 11:30.

La gent va ser clau per posar la independència al centre, la gent va ser clau per fer el referèndum de l’1 d’octubre contra la violència de l’Estat espanyol, i ara la gent li ha de dir als partits:

Així no! Volem un acord, volem un govern i volem un pla.

Us toca estar a l’altura del moviment popular independentista. Us demanem que us comprometeu a negociar fins al final, us exigim responsabilitat i generositat”.