Inici Actualitat La Generalitat de Catalunya es compromet amb la Conferència sobre el futur...

La Generalitat de Catalunya es compromet amb la Conferència sobre el futur d’Europa

image_pdfimage_print

El Govern de la Generalitat fixa el seu suport a la Declaració sobre la Conferència sobre el futur d’Europa i acorda fomentar la participació ciutadana a Catalunya, en col·laboració amb la societat civil i el món econòmic, social, cultural i acadèmic, que ha de servir per elaborar-ne la seva contribució.

El 10 de març de 2021 els presidents respectius del Parlament Europeu, el Consell de la Unió i la Comissió Europea van signar la Declaració sobre la Conferència sobre el futur d’Europa amb la finalitat d’impulsar un procés de participació pública a escala europea que contribueixi a fer visible les opinions i propostes de la ciutadania, i especialment de la joventut, respecte al futur a mitjà i llarg termini de la Unió.

En aquesta mateixa Declaració, les institucions signatàries sol·liciten a tots els nivells de govern i de representació dels estats membres a escala nacional, regional i local la seva implicació i suport institucional per dur a terme aquest procés de debat i discussió ciutadana en els territoris respectius.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

El Govern de la Generalitat de Catalunya dona suport als treballs i als debats impulsats per la Conferència sobre el futur d’Europa tal com apareixen formulats a la Declaració conjunta adoptada pel Parlament Europeu, el Consell de la Unió i la Comissió Europea el 10 de març de 2021, i subscriu el compromís del Govern amb la Carta de la Conferència com a expressió dels principis i valors fonamentals de la Unió Europea.

A més, el Govern es compromet a fomentar la participació ciutadana de la Conferència a Catalunya, en cooperació amb actors i agents econòmics, socials, culturals i acadèmics rellevants de la societat i a iniciar els treballs que han de permetre elaborar la contribució del Govern de Catalunya a la Conferència sobre el futur d’Europa.

La setmana passada, 17 territoris de 10 estats membres van enviar una carta conjunta als presidents de la taula executiva de la Conferència sobre el futur d’Europa per demanar un major protagonisme de les regions i que s’inclogui a la sessió plenària un debat sobre la governabilitat multinivell. Ho van fer en el marc de la iniciativa ‘Regions for EU Recovery’, en què els territoris europeus que en formen part col·laboren per assegurar la participació territorial en la definició i implementació dels Fons de Recuperació de la UE.

 

La Conferència sobre el futur d’Europa (CoFoE)

La CoFoE és un debat ciutadà sobre els reptes i les prioritats d’Europa organitzat pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea. El mes d’abril es va publicar una plataforma digital multilingüe per recollir les propostes de la ciutadania de tots els estats membres a través d’esdeveniments en línia. El 9 de maig del 2021, coincidint amb el Dia d’Europa, va tenir lloc l’acte inaugural, en format híbrid.