image_pdfimage_print

El Govern ha autoritzat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública a fer l’aportació anual de 5 milions d’euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital per a la celebració del Mobile World Congress (MWC) 2021, que tindrà lloc un any més a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol. El MWC, amb seu a Barcelona des del 2006 i que ha prorrogat fins al 2024 el seu compromís amb la capital catalana, és l’esdeveniment tecnològic i de negocis més important del món i genera un impacte de gairebé 500 milions d’euros en l’economia i desenes de milers de llocs de treball, a més de situar Catalunya a l’avantguarda de les tecnologies digitals avançades.

En l’edició d’enguany del MWC Barcelona, la Generalitat de Catalunya hi participarà amb una nova ubicació i un nou pavelló que allotjarà una seixantena d’empreses i centres tecnològics catalans, a més del Brokerage Event per fer reunions de negocis internacionals i una zona de demostració per mostrar alguns dels projectes més innovadors dins de l’estratègia digital del Govern.

A més de la celebració del MWC, l’aportació anual de 5 milions d’euros a la Fundació Barcelona Mobile World Capital té per objecte el desplegament del programa d’actuacions en l’àmbit digital durant tot l’any per impulsar la transformació digital al país, captar talent i inversions i posicionar Barcelona i Catalunya com un dels principals hubs tecnològics del món. En aquest sentit, les principals iniciatives d’aquest programa són:

Publicitat
Publicitat
  • 5G Barcelona, que té l’objectiu de posicionar Barcelona com a laboratori neutral i hub 5G d’innovació digital al sud d’Europa on qualsevol agent pugui dissenyar, desenvolupar i testar serveis o aplicacions, implementades mitjançant tecnologies 5G.
  • Barcelona Digital Talent, que té per objectiu coordinar i promoure iniciatives per atraure talent local i internacional al sector TIC, fomentar la reorientació professional cap a les carreres digitals i generar vocacions TIC.
  • Digital Future Society (DFS), un think tank global que connecta experts, responsables polítics, organitzacions cíviques i emprenedors amb la missió d’entendre i comprometre’s amb els desafiaments legals i ètics i les oportunitats de transformació digital.
  • La Mobile Week, que va néixer amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania les reflexions sobre l’impacte de la tecnologia i traslladar a tot el territori el debat sobre la revolució digital. Aquesta iniciativa ha anat creixent des de la seva primera edició fins arribar a les 18 ciutats, comarques i àmbits territorials de tot Catalunya que hi participaran aquest any.
  • The Collider, un programa de suport a l’emprenedoria científica orientat a posar en valor la tasca d’universitats i centres tecnològics tot connectant el talent científic amb el talent emprenedor mitjançant la creació de noves empreses basades en tecnologies disruptives.