image_pdfimage_print

Quan falta poc més d’un mes per al 23 d’abril, ja és clar que la pandèmia de la covid-19 tornarà a fer que la Diada de Sant Jordi de 2021 sigui diferent. De fet, la primera conseqüència és la incertesa: encara no se sap si es podrà celebrar un Sant Jordi el mes d’abril, com defensa el Gremi de Llibreters, o si caldrà traslladar-lo a l’estiu, com l’any passat. El que sí que és segur és que no podrà ser una celebració com les que es feien abans de la pandèmia.

Aquestes incògnites també afecten el projecte d’internacionalització de Sant Jordi que DIPLOCAT va engegar el 2015 i ha mantingut cada any. El projecte es basa en el web www.booksandroses.cat, que ofereix informació sobre Sant Jordi en diversos idiomes, un vídeo explicatiu i materials de difusió descarregables, com ara un flyer disponible en més de 30 idiomes. Enguany el web s’ha renovat, és més accessible i permet agrupar actes per categories. També es reforçarà la presència de la campanya a les xarxes socials.

El projecte #BooksAndRoses va néixer per aplegar i difondre els actes relacionats amb la Diada de Sant Jordi que es fan arreu del món. De fet, un dels apartats destacats del web és el mapa on s’anuncien i promocionen aquests actes. Habitualment superaven el centenar, però l‘any passat la xifra d’activitats va baixar a 32 i molts eren concursos literaris virtuals. A partir d’avui es començaran a introduir al web les activitats d’enguany.

Publicitat

Laura Foraster, secretària general de DIPLOCAT, confia que “malgrat les circumstàncies actuals “s pugui superar la xifra de l’any passat i fer arribar els valors implícits en la tradició de Sant Jordi més enllà de les nostres fronteres”.

Justament per compensar la dificultat d’organitzar actes presencials relacionats amb Sant Jordi, l’any passat DIPLOCAT va crear una rosa virtual i va impulsar juntament amb el Gremi de Llibreters una acció d’enviament massiu de roses i textos arreu del món, que va superar les 12.100 trameses. Aquest any és previst repetir aquesta actuació.