image_pdfimage_print

En només 24 hores, el manifest impulsat des del domini www.suportalaciencia.cat ha recollit 2.000 signatures, en bona part de professorat i personal investigador del sistema català de coneixement,
però també de tota la societat.

El manifest ha rebut el suport de nombrosos rectors d’Universitats catalanes (UB, UPF, UPC, UOC o UIC), directors de centres de recerca i personalitats de l’àmbit acadèmic com Andreu Mas-Colell, Dídac Ramírez o Jordi Camí. També han signat nombrosos investigadors de renom com Clara Prats, Àlex Arenas, Salvador Macip, Jordi Galí, Núria López-Bigas o
Alfonso Valencia.

Els signants reivindiquen “més que mai el paper de les polítiques científiques en l’acció de govern”, recordant que la “pandèmia ens ha ensenyat que la ciència no dona només prestigi a un país, sinó que també és un motor de canvi que porta guanys socials i econòmics quantificables”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Tot i deixant clar que “no ens uneix cap ideologia política, i segurament tenim visions molt diverses sobre els principals problemes de la nostra societat”, reclamen la recuperació d’una Conselleria d’Universitats i Recerca perquè “aquestes polítiques tinguin una veu
pròpia al Consell Executiu”.

El manifest “Ara més que mai, Universitats i Recerca! Crear la Conselleria d’Universitats i Recerca és garantir un futur millor” seguirà obert a adhesions a www.suportalaciencia.cat, els propers dies.