image_pdfimage_print

Plataforma per la Llengua va organitzar un debat el passat 11 de febrer per a mesurar el grau de compromís de cada partit polític respecte del català, en el qual van participar representants de Junts, ERC, CUP, En Comú Podem, Primàries Catalunya, PDeCAT.

Si bé podeu consultar com va transcórrer el debat directament al seu canal de Youtube, els candidats no van ser gaire precisos a l’hora d’explicar els plans per fer complir la Llei Catalana del Cinema, que obliga les sales a projectar com a mínim un 25% de pel·lícules en català. De fet, l’entorn audiovisual i comunicatiu altament descatalanitzat en què viuen actualment els joves, és un dels motius principals pels quals la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa la campanya “Més Audiovisual”, que inclou el decàleg de mesures i que s’anirà desplegant durant els mesos vinents.  En el decàleg a favor del qual podeu votar inclou les següents mesures:

Fa deu anys que l’audiovisual en català i el sector professional han estat absolutament desatesos, amb un finançament públic sota mínims i sense una política ferma per a l’adaptació de l’audiovisual en llengua catalana a la nova era digital. Per aquest motiu, la Plataforma per la Llengua, en col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya, posa en marxa una acció reivindicativa i de sensibilització amb l’objectiu que els partits i agents polítics del país assumeixin una sèrie de mesures per a situar la nostra indústria audiovisual i la nostra cultura al lloc que li correspon, amb un compromís ferm de treballar per enfortir la producció audiovisual en català i difondre-la. En aquest decàleg proposem 10 objectius amb mesures executives concretes que reivindiquen qüestions urgents com ara més finançament públic, un canal exclusiu per al jovent o una nova llei que actualitzi les de l’audiovisual i del cinema vigents”.

Aquesta campanya compta amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català i del Clúster Audiovisual de Catalunya, podeu compartir i fer-ne difusió a través de l’etiqueta #MésAudiovisualCatalà . I a Mercat Audiovisual de Catalunya podeu consultar una prospecció del sector, d’estímul a la producció, de presentacions de novetats tecnològiques i d’intercanvi d’idees i de continguts.

Publicitat
Publicitat