image_pdfimage_print

El moviment PRIMÀRIES PER CATALUNYA reclama una quota proporcional d’informació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals durant la campanya electoral.

Tal com han manifestat avui dimarts, 26 de gener, en roda de premsa, ha manifestat la seva disconformitat amb el Pla de cobertura informativa previst, de la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya. La consideració de “grups polítics significatius” és molt subjectiu, discriminatori i deixa en desavantatge els partits no parlamentaris, per tant, és un greuge comparatiu respecte de les forces polítiques majoritàries, amb molts anys i representació a la cambra. No es discuteix tant la proporció com el fet de ser-hi representats, tenint en compte també que, malgrat no presentar-se a les eleccions catalanes de 2017, a la convocatòria d’eleccions municipals de 2019 es van presentar moltes candidatures que van obtenir representació en forma de regidors i una alcaldia el 2019. I caldria tenir en compte el conjunt d’institucions i l’ampli ventall d’opcions polítiques que, a Catalunya, no tenen més pes per part d’altres partits com per exemple Vox que sí gaudeix de més quota: potser per tenir representació a la cambra del govern espanyol, però no seria el cas.

És injust que democràticament no puguin comptar amb les mateixes oportunitats i tenir presència als mitjans de comunicació. Al marge de la llei electoral i el propi càlcul, amb major o menor mesura caldria poder decidir i oferir un aparador per a totes les candidatures ja que si no, sempre s’afavoreix als mateixos i tothom té dret a poder expressar-se i més en un mitjà públic. Cal poder disposar d’espais de debat i publicitat per arribar a tothom. Més encara quan es tracta d’un moviment de base i transversal.

Publicitat
Publicitat