Ajuntament de Vilafranca del Penedès | Cornelia Bohl - CC ASA 3.0
Ajuntament de Vilafranca del Penedès | Cornelia Bohl - CC ASA 3.0
image_pdfimage_print

Aquest dimarts al vespre en el marc del ple municipal de Vilafranca tindrà lloc el debat d’una moció per tal que l’ajuntament exerceixi la sobirania fiscal, és a dir, que es faci el pagament dels impostos estatals del consistori -l’IRPF dels seus treballadors i l’IVA retingut en les factures de les empreses municipals- a l’Agència Tributària de Catalunya, en lloc de fer-ho com és habitual a la hisenda espanyola.

El debat es durà a terme a proposta de la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Vilafranca, a través d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC al municipi. La proposta que s’emmarca dins la campanya #JoPagoACatalunya de l’entitat independentista. El ple municipal es podrà seguir en directe per streaming a través de la RTVVilafranca a partir de les set de la tarda.

El ple de Vilafranca ja ha aprovat en dues ocasions exercir la sobirania fiscal. El primer cop fou el 2013, els regidors de CiU, CUP, ERC i ICV-EUiA van aprovar una moció presentada per CiU. L’any 2015 es va aprovar una moció en la mateixa línia amb els vots de CiU, ERC, CUP i Vilafranca en Comú. Malgrat això, l’ajuntament de la capital de l’Alt Penedès mai ha acabat aplicant la voluntat del ple i pagant a l’ATC.

El consistori està governat per un pacte entre Junts per Vilafranca, que ostenta l’alcaldia i el PSC. L’independentisme hi té una clara majoria, ja que Junts per Vilafranca (7 regidors), ERC (5 regidors) i la CUP (2 regidors) tenen 2/3 dels regidors. La resta de grups municipals són el del PSC amb 5 regidors, Vilafranca en Comú amb 1 i el C’s amb 1.